Презентація. ПРИЧИНИ НЕУСПІШНОСТІ ТА ШЛЯХИ ЇХ ПОДОЛАННЯ

Про матеріал

Неуспішність – складне і багатогранне явище шкільної дійсності, що потребує різносторонніх підходів до її вивчення. Педагогічна наука накопичила значний досвід подолання неуспішності. Повсякденне вивчення учнів, постійна підтримка, стимулювання їх зусиль – важлива умова запобігти неуспішності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРИЧИНИ НЕУСПІШНОСТІ ТА ШЛЯХИ ЇХ ПОДОЛАННЯ Підготувала класний керівник Зелінська С. А

Номер слайду 2

У психолого-педагогічній літературі вживають два поняття Неуспішність Відставання

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Ці причини по-різному впливають на хлопців і дівчат Серед невстигаючих 80% хлопців 20% дівчат Слабке здоров'я є головною причиною неуспішності у хлопців удвічі рідше, ніж у дівчат Недостатній рівень вихованості в хлопців трапляється втричі частіше, ніж у дівчат.

Номер слайду 5

8 клас У 8 класі Рівської ЗОШ І- ІІст. Навчається 5 учнів

Номер слайду 6

РІВЕНЬ ЗНАНЬ УЧНІВ 8 КЛАСУ 1 учень - достатній 4 учні - достатній і середній

Номер слайду 7

ПРИЧИНИ НЕУСПІШНОСТІ ВНУТРІШНІ ЗОВНІШНІ

Номер слайду 8

ЗОВНІШНІ ПРИЧИНИ 1. Соціальні причини (зниження цінності освіти в суспільстві).  2. Недосконалість навчального процесу.  3. Недостатній вплив і контроль сім'ї.

Номер слайду 9

ВНУТРІШНІ ПРИЧИНИ 1. Здоров'я школярів.  2. Слабкий інтелектуальний генетично обумовлений розвиток.  3. Відсутність мотивації до навчання.  4. Слабкий розвиток вольової організації учнів. 

Номер слайду 10

ВИХОВАННЯ ТВОРЧОЇ ТА УСПІШНОЇ ОСОБИСТОСТІ – ЗАВДАННЯ КОЖНОГО КЛАСНОГО КЕРІВНИКА

Номер слайду 11

Як класний керівник 8 класу я… 1. Відвідую відкриті уроки 2. Відвідую уроки вчителів предметників. 3. Спілкуюсь з вчителями щодо налагодження навчально-виховного процесу. 4. Систематично провожу індивідуальну роботу для покращення успішності учнів. 5. Щоденно контролюю навчально-виховний процес учнів 6. Постійно підтримую зв‘язок з батьками для координації дій навчально-виховного процесу

Номер слайду 12

Вплив виховання на навчання… Як класний керівник 8 класу намагаюсь виховувати прагнення до знань, працюю над згуртуванням учнівського колективу, виробленням навичок культурної поведінки. Формую у дітей кращі людські якості, товариські риси, взаємодопомогу, порядність і доброту. Систематично провожу виховну роботу. Наш клас це команда!

Номер слайду 13

НАШІ ДОСЯГНЕННЯ: 1. І-ше місце в загальношкільному Святі квітів. 2. ІІ-ге місце в туристичних змаганнях. 3. І-ше місце в спортивному святі присвяченому 6-му грудню. 4. І-ше місце в спортивному змаганні, яке проводилось на честь 23лютого. 5. ІІ-ге місце у конкурсі присвяченому Дню закоханих.

Номер слайду 14

Учитись важко, а учить ще важче, Але не мусиш зупинятись ти, Як дітям віддаси усе найкраще, То й сам сягнеш нової висоти. П. Сингаївський

Номер слайду 15

Неуспішність – складне і багатогранне явище шкільної дійсності, що потребує різносторонніх підходів до її вивчення. Педагогічна наука накопичила значний досвід подолання неуспішності. Повсякденне вивчення учнів, постійна підтримка, стимулювання їх зусиль – важлива умова запобігти неуспішності. Бажаю успіхів!

ppt
Додано
31 липня 2018
Переглядів
2420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку