Презентація "Принципи і складові здорового способу життя"

Про матеріал
Мета презентації-розширити знання учнів про науки, що вивчають здоров’я людини; визначити принципи та засади здорового способу життя та його позитивний вплив на здоров’я людини; виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я та розуміння необхідності дотримуватись принципів здорового способу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Принципи і складові здорового способу життя.

Номер слайду 2

Усміхніться один одному, подумки побажайте успіхів на цілий день. 

Номер слайду 3

Веселий сміх - це здоров'я. Доки здоров'я служить, то людина не тужить. Було б здоров'я, а все інше наживем. Вартість здоров'я знає лише той, хто його втратив. Весела думка - половина здоров'я. Глянь на вигляд і про здоров'я не питай.

Номер слайду 4

Які науки займаються вивченням та збереженням здоров’я людини?(фізіологіяанатоміяпсихологіябіохіміяцитологіягістологіягенетикамедицинаботаніказоологіягігієнагеологіямікологія

Номер слайду 5

Здоров’я - це стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб і фізичних дефектів

Номер слайду 6

соціальнефізичне. Складові здоров’ядуховнепсихічне

Номер слайду 7

Здоровий спосіб життя (ЗСЖ) – це комплекс заходів, які охоплюють різні аспекти життя людини. До основних складових ЗСЖ належать: раціональне харчування, особиста гігієна, гарний психологічний стан, оптимальна фізична активність, боротьба зі шкідливими звичками, правильна організація роботи та відпочинку, статева культура,

Номер слайду 8

Раціональне харчування відмова від фаст-фуду та іншої шкідливої їжі контроль ваги тіла регулярне споживання корисних продуктів із різних груп дотримання оптимального режиму харчування за формулою: 3 основні прийоми їжі та 1 – 2 перекуси.

Номер слайду 9

Особиста та побутова гігієна утримання тіла в чистоті дотримання чистоти у побуті регулярний догляд за зубами, волоссям та нігтями дотримання правил споживання та приготування продуктів харчування.

Номер слайду 10

Психологічний стан уникнення психологічних травм та негативних емоцій внутрішня гармонія гармонічна взаємодія з соціумом.

Номер слайду 11

Фізична активність щоденні рухові навантаження уникати гіпер- та гіподинамії дотримання власних норм фізичних навантажень.

Номер слайду 12

Відмова від шкідливих звичок відмова від тютюнопаління, алкоголю, наркотичних засобів і т.д.

Номер слайду 13

Правильна організація роботи та відпочинку вибір оптимального режиму дня дотримання режиму сну (7 годин на добу, засинати до опівночі) чергування активних фізичних навантажень та відпочинку.

Номер слайду 14

Статева культура - це культура гармонійних відносин , включно із сексуальними.

Номер слайду 15

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Фактори, що зміцнюють здоров’я Фактори, які ослаблюють здоров’я людини1. Фізична активність і загартування організму 2. …..3. Чіткий режим дня4. ……5. Спілкування з природою. 1 ...2 ...3 ...4 ...5 ... Заповнити таблицю

Номер слайду 16

Пройти веб квест за посиланням.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
20 лютого
Переглядів
58
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку