Презентація "Природні зони України. Карта природних зон"

Про матеріал
Показати учням різноманітність природи України; формувати поняття про природні зони; розвивати спостережливість; пізнавальний інтерес, мислення; виховувати любов та дбайливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природні зони України. Карта природних зон. Костюк Л. С. Вчитель початкових класів

Номер слайду 2

Мета. Мета. Показати учням різноманітність природи України;формувати поняття про природні зони;розвивати спостережливість; пізнавальний інтерес, мислення;виховувати любов та дбайливе ставлення до природи.

Номер слайду 3

Відгадай. Навесні веселить,Влітку холодить,Грибами, ягодами обдаровує,Восени засинає,Навесні знову оживає. Там різні трави ростуть, А люди на ньому Лише домашню худобу Завжди випасають. А оси, бджоли та джмелі солодкий нектар там з квіток збирають. Носить бабка снігову шапку, Кам'яні боки закутані в хмари.

Номер слайду 4

Теплові пояси ЗемліПриродні умови різних областей Землі відрізняються від екватора до полюсів.

Номер слайду 5

Карта природних зон світу- Між природними зонами немає чітких меж. - Природні зони змінюються з півночі на південь.- Причина їх послідовної зміни – зміна кількості світла, тепла, вологи, що отримує земна поверхня.

Номер слайду 6

Природні зони України- Сонячне світло і тепло, опади, вітри створюють особливі умови в різних місцях планети.- Природна зона – це місцевість зі своєрідним кліматом, грунтами, рослинним і тваринним світом.

Номер слайду 7

Природні зони України1. Україна займає вигідне географічне положення .2. Природа України багата й різноманітна.3. На її території виділяють природні зони мішаних лісів, лісостепу, степу.

Номер слайду 8

План характеристики природної зони. Природні зони характеризують за планом1. Де розміщена, межі.2. Форми земної поверхні.3. Водойми.4. Грунти.5. Рослинний і тваринний світ.6. Екологічні проблеми. Охорона природи.7. Залежність діяльності людей від природних умов.

Номер слайду 9

Практична робота. Визнач, у якій природній зоні ти живеш. Яким кольором її позначено на карті?Охарактеризуй за попереднім планом природну зону, у якій ти живеш.

Номер слайду 10

Природні умови на планеті Земля помітно змінені людиною. Особливо постраждали зони степу і лісостепу. Знищено багато видів рослин і тварин, виснажено грунти. Для збереження природи створюють національні парки, заповідники й інші охоронні території.

Номер слайду 11

Гра “Мікрофон”Що таке природні зони?Які природні зони в Україні?За чим характеризують природні зони?Що впливає на зміну природних зон?

pptx
Додано
8 травня 2020
Переглядів
11425
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку