Презентація. Природознавство 5 клас НУШ. Тема Місяць. Фази місяця

Про матеріал
Презентація до уроку природознавства. Моделювання обертання Місяця навколо Землі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моделювання обертання Місяця навколо ЗемліКолач Наталія Іванівна вчитель фізики Кобилецько-Полянського ЗЗСО

Номер слайду 2

Моделювання обертання Місяця навколо ЗемліМета: Сприяти формуванню знань про Сонячну систему, про Місяць, його характеристики, про фази місяця, сонячні і місячні затемнення, про дослідження Місяця. Сприяти розвитку вміння учнів аналізувати, порівнювати, робити висновки, працювати з різними джерелами інформації, виділяти суттєве в матеріалі, що вивчається. Сприяти формуванню світоглядних ідей, виховувати естетичний смак, взаємодопомогу. Завдання:• ознайомити учнів з формою, величиною, рухом і особливостями поверхні Місця;• сформувати в учнів знання про значення Місяця для життя на Землі;• ознайомити учнів з досягненнями людства у дослідженні Місяця;• розвивати вміння та навички:• працювати з підручником та додатковою літературою,• порівнювати, аналізувати, вибирати головне, робити висновки;• виховувати прагнення досліджувати навколишній світ.

Номер слайду 3

Привіт, друзі!Сьогодні знову вирушаємо у подорож, але я загубив координати наступної зупинки . Допоможіть відгадати назву місця призначення МІСЯЦЬКБДВЩОГ

Номер слайду 4

Ми прибули до місця призначення. А що ж цікавого на Місяці???

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Правда. Дія. Місяць – єдиний супутник Землі. Місяць – другий за яскравістю об’єкт небосхилу. Атмосфера Місяця дуже розріджена. Спостерігається високий перепад температур. Небо на Місяці завжди чорне. Зобразити рух Місяця. Рух Місяця навколо своєї осі. Змінити форму Місяця. Зобразити затемнення Місяця. Ваше враження після посадки на Місяць.

pptx
Додано
11 червня 2023
Переглядів
459
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку