Презентація "Про безпеку пам'ятай -- у біду не потрапляй"

Про матеріал
2018 рік неповнолітніми скоєно 5665 криминальних правопорушень, з них --:2473 тяжких та особливо тяжких,. Стосовно неповнолітніх скоєно 4380 злочинів, постраждало 4727 дітей, в тому числі від тяжких та особливо тяжких злочинів-1474 дитИни, вбивства -- 92 дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Про безпеку пам’ятай – у біду не потрапляй

Номер слайду 2

2018 рік неповнолітніми скоєно 5665 криминальних правопорушень, з них :2473 тяжких та особливо тяжких, 32 вбивства

Номер слайду 3

Стосовно неповнолітніх скоєно 4380 злочинів, постраждало 4727 дітей, в тому числі від тяжких та особливо тяжких злочинів1474 дит. Ини, вбивства -- 92 дитини.

Номер слайду 4

Пам’ятка1. Якщо ти опинився вдома без батьків, нікому чужому чи малознайомому двері не відкривай, як би не представлявся незнайомець.2. Не марнуй часу, коли, знаходячись у квартирі, почуєте, що хтось намагається відчинити вхідні двері, а голосно запитай: «Хто там?».3. Якщо двері продовжують відкривати чужі, то за телефоном 102 викликай поліцію, точно вкажи адресу, а потім з балкона або з вікна клич на допомогу сусідів або перехожих.4. На телефонні дзвінки з питанням, чи є і коли повернуться додому батьки, треба відповідати, що вони зайняті, і запитати, кому і куди дзвонити.5. Не запрошуй в будинок незнайомих або малознайомих хлопців і дівчат ні під яким приводом.

Номер слайду 5

Пам’ятка1. Не входь відразу в під'їзд багатоповерхового будинку, якщо туди перед тобою зайшов самотній чоловік або молодий хлопець.2. Не сідай до незнайомим або малознайомим особам в автомобіль, навіть якщо дуже хочеться покататися.3. Не заходь до квартир, будинків незнайомих людей, яким би не було запрошення чи прохання.

Номер слайду 6

1. Уникайте в темний час доби вулиць і провулків з поганим або слабким освітленням, не ходіть додому короткими, але небезпечними, особливо що пролягають через лісопаркову зону дорогами.2. Намагайтеся в темний час доби йти посередині тротуару. Цим ви виключите можливість раптового нападу і будете мати хоча б трохи часу, щоб оцінити ситуацію.3. Якщо в безлюдному місці ви натрапили на групу молодиків і бачите, що вони хочуть пристати до вас, не давайте їм приводу себе спровокувати.9. Уникайте необдуманих кроків чи зневажливих висловлювань на адресу хуліганів. Пам’ятка

Номер слайду 7

Секстинг16 % дітей надсилають свої відверті фото. В Україні на сьоодні 3 058 630 дітей у віці від 11 до 18 років. Тобто близько 489 381 дитини надсилають свої відвертіі фото. З них кожна друга (55 %) дитина надсилає свої фото друзям, кожна третя (33 %)ділиться цими матеріалами з людьми, яких вона знає лише в Інтернеті.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

З січня 2017 по червень 2018 року на дитячу гарячу лінію в Україні звернулися 2 627 дітей щодо секстингу, а проблема онлайн-грумінгу хвилювала 1 047 дітей

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Яка поведінка викликає підозру-- прохання перейти у більш секретний формат спілкування : через додаток у телефоні замість соціальних мереж;— дуже швидкий розвиток відносин — приділяють вам не-очікувано багато уваги; перехід до розмов про секс післянетривалого знайомства;— надсилання своїх інтимних фото чи — прохання перейти у більш секретний формат спілкування:через додаток у телефоні прохання до вас надіслатитакі фото;— обурення вашою відмовою надсилати свої такі фото. Якщолюдина щира у своєму ставленні до вас, то вона не будезмушувати вас робити те, чого ви не хочете;— прохання тримати ваше спілкування в секреті;— людина пропонує онлайн дзвінок, але ж каже, що у неї зла-мана чи відсутня камера.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Як сказати “Ні”-Просте заперечення: “Спасибі ! Я не хочу”, “Спасибі, ні”.-Заперечення з висловлюванням думки, позиції: “Я не вживаю алкоголю”, “Ні, це не для мене”

Номер слайду 16

-Заперечення з причиною: “Ні, мені ще готуватись до контрольної”, “Ні мені не дозволяють батьки”.-Заперечення з контрпропозицією: “Ні, а соку у тебе не знайдеться?”

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Куниця Інна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 березня 2019
Переглядів
1430
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку