Презентація "Про нову редакцію Воєнної доктрини України"

Про матеріал

24 вересня 2015 року Президент Петро Порошенко підписав Указ №555, яким ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року ”Про нову редакцію Воєнної доктрини України”.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Про нову редакцію Воєнної доктрини України

Номер слайду 2

24 вересня 2015 року Президент Петро Порошенко підписав Указ №555, яким ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року ”Про нову редакцію Воєнної доктрини України”.

Номер слайду 3

В Новій воєнній доктрині України, затвердженій указом президента Порошенка, можна виділити п'ять нових тез:

Номер слайду 4

1. Воєнна доктрина офіційно визнає збройну російську агресію проти України. Більше того, дії Росії на цьому етапі вважаються головною загрозою безпековій ситуації не лише в Україні але й в світі. Так, уже в Загальних положеннях доктрини йдеться: "Основні положення Воєнної док-трини є похідними від Стратегії національної безпеки України, розвивають її положення за напрямами забезпечення воєнної безпеки та спрямовані на протидію агресії з боку Російської Федерації"..

Номер слайду 5

Серед головних тенденцій, що впливають на воєнно-політичну обстановку в регіоні довкола України, окрім іншого, є:- активна дестабілізуюча зовнішня політика і політика безпеки Російської Федерації щодо сусідніх держав, а також щодо міжнародних організацій, включаючи НАТО та ЄС; відмова або ухилення Російської Федерації від виконання зобов'язань за міжнародними договорами у сфері контролю над озброєннями,зміцнення довіри і безпеки у військовій діяльності; інформаційна війна Російської Федерації проти України.

Номер слайду 6

Серед актуальних воєнних загроз для України визнано: збройна агресія і порушення територіальної цілісностіУкраїни (тимчасова окупація Російською Федерацією. Автономної Республіки Крим, міста Севастополя тавійськова агресія Російської Федерації в окремих районах Донецької і Луганської областей);нарощування військової потужності РосійськоїФедерації в безпосередній близькості до державного кордону України, у тому числі потенційна можливістьрозгортання тактичної ядерної зброї на території Автономної Республіки Крим;А серед цілей воєнної політики України: відбиття збройної агресії Російської Федерації проти України;

Номер слайду 7

2. Вступ України до НАТО офіційно визнано одним зі стратегічних завдань. Військова доктрина передбачає, що ключовими завданнями створення умов для відновлення державного суверенітету і територіальної цілісності України є: - комплексне реформування системи забезпечення національної безпеки до рівня, прийнятного для членства в ЄС і НАТО; - створення ефективного сектору безпеки і оборони, що забезпечує достатні спроможності національної оборони для відсічі збройної агресії.

Номер слайду 8

Серед пріоритетів України вказане: до 2020 року реформування Збройних сил України для "досягнення оперативної і технічноїсумісності зі збройними силами членів НАТО"- відмові від політики позаблоковості й прагненні до членства в ЄС і НАТО

Номер слайду 9

3. Головна мета - повернення Криму та Донбасу. Головною метою української політики визначена необхідність відновлення територіальної цілісності, що означає повернення під свій контроль окупованих Росією територій:

Номер слайду 10

4. Росія офіційно названа воєнним противником України."Україна вважатиме своїм воєнним противником іншу державу (коаліцію держав), дії якої (яких) кваліфікуються законами України або міжнародно-правовими актами як збройна агресія. На сьогодні воєнним противником Україна вважає Російську Федерацію".

Номер слайду 11

5. Росія визнана країною, що підтримує тероризм.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Морковіна Наталія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бова Дмитрий
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 липня 2018
Переглядів
5558
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку