Презентація проекту "Мед - рідке золото"

Про матеріал

Презентація проекту "Мед - рідке золото" висвітлює, яке значення мають бджоли у народній та офіційній медицині та як впливає на організм людини мед.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Бджола - божа комаха Вона трудяща, є взірцем чистоти, порядку, бережливості і працелюбності.

Номер слайду 3

Українські пасічники мають своїх покровителів в образі святих Зосима і Савватія. Згідно з переказами, вони, мандруючи далекими країнами, принесли нам звідти в посоху бджіл.

Номер слайду 4

Все ще багато цікавого про бджіл, користь від них продовжує цікавити вчених, практиків і всіх, хто любить природу, вміє цінувати її красу і довершеність. У цьому й полягає актуальність теми нашого дослідження.

Номер слайду 5

Мета нашої роботи – дослідити, яке значення мають бджоли у народній та офіційній медицині та як впливає на організм людини мед.

Номер слайду 6

Наукова новизна роботи полягає у тому, що у ній зроблена спроба поглибленого дослідження значення меду у житті людини.

Номер слайду 7

Загальна характеристика комах Розмір бджоли – від 2,1 мм до 39 мм, вага до 100 мг. Нектар збирає довгим хоботком, має дві пари крил, задня пара за розміром менша від передньої.

Номер слайду 8

Бджолам властивий суспільний спосіб життя. Де є одна матка, там приблизно 100 тисяч робочих бджіл.

Номер слайду 9

Для пасіки вибирають місце поблизу дерев і кущів, добре освітлене сонцем. За день бджола робить приблизно 10 вильотів. Ми підрахували, аби почастувати нас однією ложкою запашних ласощів, 200 бджіл повинні трудитись повний робочий день.

Номер слайду 10

До виникнення цукроваріння мед був єдиним солодким продуктом харчування і його дуже високо цінували, заслужено називаючи “рідким золотом”. Характеристика найпоширеніших сортів меду

Номер слайду 11

Гречаний мед Це високосортний мед з високими лікувальними властивостями. Має гострий і пряний аромат і смак, темно-жовтого відтінку (аж до червонуватого).

Номер слайду 12

Мед з різнотрав'я Світло-жовтий (залежно від трав, які відвідують бджоли). Позитивно діє на печінку, серце, органи дихання.

Номер слайду 13

Акацієвий мед Збирається бджолами з двох видів акацій - білої і жовтої. Має тонкий запах і смак, не має гіркоти, легко засвоюється організмом. Його ще називають “дитячим медом”.

Номер слайду 14

Липовий мед Має прозорий, світло-коричневий колір, чудовий аромат і смак. Липовий мед найкращий для здоров'я і ніколи не приїдається.

Номер слайду 15

Соняшниковий мед Дуже приємний на смак в рідкому стані, але швидко кристалізується, при цьому набуває зеленуватого відтінку. Рекомендується при лікуванні серця, дихальних шляхів.

Номер слайду 16

Ріпаковий мед Дуже солодкий, білуватого кольору, злегка віддає гірчинкою. Розчинений у молоці, він рятує від запалення горла. Виводить важкі метали з організму, позитивно впливає на печінку.

Номер слайду 17

Медотерапія За всіх часів мед був і є не тільки важливим продуктом харчування, а й важливим лікувальним засобом народної медицини. Доросла людина може з'їдати 100-150 г меду на день. Дітям краще давати 1-2 чайні ложки меду на день з іншою їжею: з кашею, фруктами, чаєм.

Номер слайду 18

Отже, мед – дивний дарунок природи. Недаремно ж древні народи вважали, що бджоли не збирають мед із квітів, а приносять його прямо з неба, тому що мед – це краплі життєдайного сонячного світла, які проливаються дощами в небесному краї вічної весни.

Номер слайду 19

Любіть, шануйте і бережіть “божу комаху” – бджолу, а з нею нашу колиску – матінку Природу.

ppt
Додано
9 липня 2018
Переглядів
2511
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку