Презентація проекту "Моє місто- моя гордість"

Про матеріал

Ми розслідували:
¨ Перші згадки про село Уманське, пізніше перейменоване на Янопіль, а згодом на Березівку з'явились в 1790 році, після закінчення російсько-турецької війни та ліквідації Запоріжської Січі, коли масово почала заселятись територія Дикого Поля.

¨В 1964 році в районі села Березівка геолого-розвідувальною партією № 47 були виявлені декілька радіоактивних аномалій, в результаті чого в 1966 році після проведення попередніх геологічних досліджень і було відкрито промислове місце зародження покладів урану. Поступово почали народжуватись Смолінська шахта та селище для шахтарів, яке від вагончиків та бараків геолого-розвідувальної партії - 47 (згодом геолого - розвідувальна експедиція), розросталось в сучасний населений пункт. В 1971 році було розпочато будівництво піонерського (першого) селища, яке згодом було назване селищем „Будівельників”. Нині це вулиці Будівельників та Шкільна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Смолiнське навчально-виховне об’эднання “Загальноосвiтня школа I-III ступенiв-гiмназiя-позашкiльний навчальний заклад” Смолінської селищної ради Маловисківського району Кіровоградської областіМоє місто- моя гордість. Підготувала вчитель російської мови та світової літератури, класний керівник 5 класу Смолінського НВОМаджар Валентина Дмитрівна Смоліне

Номер слайду 2

Моє місто- моя гордість

Номер слайду 3

 Перші згадки про село Уманське, пізніше перейменоване на Янопіль, а згодом на Березівку з’явились в 1790 році, після закінчення російсько-турецької війни та ліквідації Запоріжської Січі, коли масово почала заселятись територія Дикого Поля.

Номер слайду 4

   В 1964 році в районі села Березівка геолого-розвідувальною партією № 47 були виявлені декілька радіоактивних аномалій, в результаті чого в 1966 році після проведення попередніх геологічних досліджень і було відкрито промислове місце зародження покладів урану. Поступово почали народжуватись Смолінська шахта та селище для шахтарів, яке від вагончиків та бараків геолого-розвідувальної партії - 47 (згодом геолого - розвідувальна експедиція), розросталось в сучасний населений пункт. В 1971 році було розпочато будівництво піонерського (першого) селища, яке згодом було назване селищем „Будівельників”. Нині це вулиці Будівельників та Шкільна.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

На фотографії ви можете спостерігати нашу Смолінську шахту – це одна з найважливіших промислових підприємств у нашому селищі.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Найбільше підприємство, що розташоване поблизу селища і є основним центром зайнятості населення,— Смолінська шахта, котра є складовою державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (Схід. ГЗК).

Номер слайду 9

Наші доблесні шахтарі

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

На цій фотографії ви можете спостерігати стадіон нашого селища. Стадіон називається «Шахтар». На стадіоні проводили багато важливих матчів для нашого селища.

Номер слайду 14

На цій фотографії ви можете спостерігати стадіон нашого селища. Стадіон називається «Шахтар». На стадіоні проводили багато важливих матчів для нашого селища

Номер слайду 15

Ця церква була збудована в 18 чи 19 ст , вона вціліла навіть після Великої Вітчизняної війни, це одна з не багатьох архітектурних споруджень яка знаходиться в нашому селищі вже понад 2 або 3 століття.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

На фотографіях ми бачимо могили людей які боролися проти німців. Які полягли на полі бою заради майбутнього і миру серед людей.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

На фотографіях ми бачимо могили людей які боролися проти німців. Які полягли на полі бою заради майбутнього і миру серед людей.

Номер слайду 20

На цих фотографіях ми бачимо наших ветеранів, що залишились в нашому селищі

Номер слайду 21

Зустріч учнів нашого класу з ветеранами

Номер слайду 22

На території смт Смоліне діють: Смолінська медико-санітарна частина, громадська бібліотека, дві загальноосвітні школи, музична школа, два дитячих садки, стадіон і спортивний комплекс «Шахтар», автостоянка, СТО. Селище газифіковане

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Смолінська красота

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Ми любимо наше селище

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Інтернет джерела:http://ru.esosedi.org/http://www.smolino.org.ua/

pptx
Додано
30 червня 2018
Переглядів
1042
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку