Презентація проекту "Життя коротке, поспішайте творити добро!"

Про матеріал

Проект “Життя коротке, поспішайте творити добро”

Проект націлений на те, щоб ознайомити учнів з моральними цінностями людини, виховувати почуття співпереживання, милосердя, співчуття; формувати свідоме ставлення до людських чеснот; виховувати справжню людську радість – творити добро для інших, сприяти розвитку творчих здібностей учнів та участі їх у благодійній діяльності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗО Раївська середня загальноосвітня школа - інтернат. Життя коротке, поспішайте творити добро!Підготували: актив ДО «Паросток»Керівник: Філімонова Ю. М.

Номер слайду 2

Жити серед людей – це однаково, що ходити в казковому саду, де навколо тебе ніжні пелюстки квітів, на яких тремтять краплини роси. Треба так доторкатися до квіток, щоб не впала на землю жодна краплина. В. Сухомлинський

Номер слайду 3

Кожне життя здається нам якоюсь дивовижною квіткою, яка вранці вмивається росою, зустрічаючи новий день , ніжно простягає руки – пелюстки до сонця, щоб захистило її від усього злого й недоброго, а ввечері тихо й сумовито складає свою голівку до матері – землі, сподіваючись наступного дня побачити цей світ кращим.

Номер слайду 4

Стежина життя… Це по ній кожен повинен пройти гідно. Якою вона буде для кожного з нас? Де той шлях до правди і добра, яким треба йти кожному? Що треба зробити для того, щоб життя було прекрасним?

Номер слайду 5

Кожна людина мріє про такі взаємини , коли їй не завдають прикрощів, хоче жити серед людей , які люблять і шанують її, прагне бути щасливою!

Номер слайду 6

Чи можливе серед людей таке ставлення один до одного?

Номер слайду 7

Що заважає людині бути щасливою. Байдужість. Ледарство. Жорстокість

Номер слайду 8

Егоїзм. Заздрість. Злість. Безвідповідальність

Номер слайду 9

Можна від сонця пекучого сховатися під парасолькою. Від вітру і холоду – в затишній оселі, від ворога – в фортеці. І лише від жорстокості, від душевного болю не сховаєшся ніде. Скропімо серце щире, не черстве,Людського милосердя еліксиром,Воно, хоч кволе, знову оживе,У справедливість й людяність повірить.

Номер слайду 10

Найпрекрасніші і в той час найщасливіші люди ті, хто прожив своє життя, піклуючись про інших. В. Сухомлинський Не чиніть зла, воно гидке, і кривди не робіть нікому, бо кривда щастя не дає, а зло обмежує свободу. СаадіЗа добро добром спіши воздати – мудрість завше доброю була. М. Луків. Досконалість людини – це здатність давати добро і коритися ближньому. Г. Сковорода Перед розумним треба схилити голову, а перед добрим серцем стати на коліна. Гете

Номер слайду 11

Про моральні якості людини треба судити не з окремих зусиль, а її повсякденного життя. Б. Паскаль. Наш девіз: Самі вирішили, самі організували, самі провели!

Номер слайду 12

Дитяче об’єднання «Паросток» - це самодіяльне дитяче об’єднання, яке будує свою роботу на принципах добровільності, демократії і самоврядування; об’єднує дітей, підлітків, дорослих. Об’єднання утворене для вироблення навичок самоврядування, вміння працювати на засадах партнерства, гласності, демократизму. Зародилося об’єднання в Раївській середній загальноосвітній школі – інтернаті 12 років тому. І по сьогоднішній день активно веде свою роботу.

Номер слайду 13

Головною метою є : «Об’єднання зусиль для корисних і добрих справ, розвиток здібностей кожної дитини»

Номер слайду 14

Дбаємо про природу

Номер слайду 15

Пропаганда здорового способу життя

Номер слайду 16

Не забуваємо про старших

Номер слайду 17

Піклуємося про братів наших менших

Номер слайду 18

Шанобливе ставлення до історії і традицій нашого народу

Номер слайду 19

Немає дорожчого скарбу, який подарувала природа людині, ніж сім’я. Так! Дивовижний скарб. Не кожній людині він дається. Та й чи завжди він солодкий. Буває приторний, з отрутою розчарувань, буває переповнений щастям кохання, взаєморозуміння. О. А. Захаренко

Номер слайду 20

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
29 червня 2018
Переглядів
1904
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку