Презентація «Професійна мобільність педагога : використання технологій дистанційного навчання як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів."

Про матеріал
Цифрові навчальні ресурси - один із прийомів подолання пасивності учнів. Подані навчальні матеріали сприяють вихованню пізнавальних інтересів та активізації діяльності учнів, допомагають вчителю вмотивувати учнів, урізноманітнити уроки та зробити їх більш сучасними.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ Професійна мобільність педагога: використання технологій дистанційного навчання як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів “ Вчитель початкових класів Балаклійського ліцею № 1 ім. О. А. Тризни. Лось Ірина Георгіївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Всі ми прийшли до школи за покликанням серця, щоб віддати свою любов й написати наш з дітьми спільний роман. Початкова школа – це перша сторінка нашого з ними роману , яку вивчають шестирічні школярі, піднімаючись все вище і вище на шляху до знань. Спогади про першу вчительку, про шкільних друзів, про дзвінкі перерви, екскурсії, різні конкурси будуть все життя зігрівати вже дорослих людей, які досягли вже чогось у житті. Тому так важливо в молодшому шкільному віці закласти в дитину тягу до знань, тягу “дочитати роман до кінця”... Ось чому на вчителеві початкових класів лежить особлива відповідальність за успішне шкільне майбутнє маленьких учнів.

Номер слайду 4

Досить часто школярі, а інколи навіть їх батьки, скаржаться на те, що навчальний процес є надскладним, а часом і нудним. Один зі способів зробити його цікавішим — гейміфікація уроків. Використання елементів геймофікації зробить уроки більш жвавими і активними, запалить у школярів інтерес до навчального процесу та конкретного предмету. Ігрові елементи в освіті ефективніше залучають учнів у навчальний процес, роблять розвʼязання завдань цікавішим і допомагають краще досягати навчальних цілей.

Номер слайду 5

Ранкове коло щодня допомагає налаштуватися на плідну роботу та з апалити інтерес до навчального процесу

Номер слайду 6

Методи створення психологічного настрою, ємоційного налаштування

Номер слайду 7

Гра « Гарнй настрій»

Номер слайду 8

Вправа- енергізатор «Мої вітання»

Номер слайду 9

Вправа “ Екран настрою”

Номер слайду 10

ГРА«Емоційний крокодил»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Сум , печаль Радість

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Флеш-картки – ефективний спосіб запам’ятовування інформації

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ХМАРА СЛІВ – НОВИЙ ІНСТРУМЕНТ ВЧИТЕЛЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

Номер слайду 19

Wordart.com (https://wordart.com/) – це онлайн-генератор хмар слів, який дає змогу легко створювати дивовижні та унікальні хмари слів. За допомогою хмар слів можна візуалізувати термінологію з певної теми у більш наочний спосіб. Це сприяє швидкому запам'ятовуванню інформації.

Номер слайду 20

“ Хмарні технології”

Номер слайду 21

“ Хмарні технології”

Номер слайду 22

"Математика — це просто!"Цікаві інтернет ресурси для школярів:

Номер слайду 23

"Математика — це просто!"

Номер слайду 24

"Математика — це просто!"

Номер слайду 25

Конструктор Learningapps призначений для розробки, зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню їх пізнавального інтересу. Сервіс Learningapps надає можливість отримання коду для того, щоб інтерактивні завдання були розміщені на сторінки сайтів або блогів викладачів і учнів.

Номер слайду 26

https://learning.ua/ - це освітня платформа, де навчання відбувається за сценарієм дітей. Тут знайдуться завдання з двох предметів: математика та українська мова. Проект розроблений так, що дитина може стежити за своїми успіхами, програма визначає сильні та слабкі сторони учня. Програми повністю відповідають вимогам Міністерства освіти. Крім балів, в якості оцінки учні також отримують так звані нагороди - це різноманітні ігри та розваги, доступні тільки для дійсно старанних дітей. Цікаві інтернет ресурси для школярів:

Номер слайду 27

https://learning.ua/mova/chetvertyi-klas/rozrizniaiemo-chastyny-movy

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

http://soroka-vorona.info - це інформаційно-розважальний ресурс на українській мові, який присвячений навчанню, вихованню та розвитку дітей. Заняття з математики та української мови, вправи, спрямовані на психологічний та інтелектуальний розвиток дитини, зокрема: уява, дрібна моторика, мислення. Також, на сайті є вірші, казки, колядки, скоромовки та загадки українською мовою. Для відпочинку знайдуться українські мультфільми та розвиваючі відео, розмальовки та вироби.

Номер слайду 32

Можливість проводити для школярів віртуальні екскурсії, прогулянки різними країнами , відвідувати музеї та національні парки. Діти можуть дистанційно відвідати та розширити свій світогляд завдяки онлайн екскурсіям, котрі необмежені кордонами: «https://osvitoria.media/news/8-virtualnyh-ekskursij-zooparkamy-svitovymy-pam-yatkamy-i-navit-marsom/».

Номер слайду 33

Ключовою особливістю сучасного суспільства є зміни, які відбуваються в усіх сферах життя. Сфера освіти – не виняток. Уміти ефективно реагувати на зміни для педагога так само важливо, як і знання методики викладання предмета. Зрозуміло, що не достатньо стати професіоналом один раз. Щоб залишатися ним, потрібен постійний розвиток особистості. Він має бути НЕ ОБОВ’ЯЗКОМ або ФОРМАЛЬНІСТЮ, а СПОСОБОМ МИСЛЕННЯ, КОРИСНОЮ ЗВИЧКОЮ.

Номер слайду 34

Подані онлайнові навчальні матеріали сприяють вихованню пізнавальних інтересів та активізації діяльності учнів, допомагають вчителю вмотивувати учнів, урізноманітнювати уроки та робити їх більш сучасними. Цифрові навчальні ресурси - один із прийомів подолання пасивності учнів.

pptx
Додано
17 березня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку