Презентація «Пролісковий цвіт»

Про матеріал
ЯК СВЯТКУВАТИ ДЕНЬ ПРОЛІСКА? Ця дата дає чудову можливість звернути увагу на те, що зима вже позаду, і настають перші теплі весняні дні. 19 квітня природа порадує своїм весняним теплом та красою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас«Пролісковий цвіт»

Номер слайду 2

Проліски – ранні та особливо ніжні вісники весни. Це перші квіти після тривалих зимових холодів. Тому вони особливо приваблюють своїм тендітним виглядом, яскравим кольором та запашним ароматом.

Номер слайду 3

НАЗВА ПРОЛІСКА РІЗНИМИ МОВАМИ На латині рослину називають «Galanthus», що в дослівному перекладі означає молочна квітка. Німецькою мовою пролісок називають «сніговим дзвіночком», англійською – «сніговою краплею», чеською – «сніжинка». Українська назва «пролісок» свідчить про те, що він в буквальному розумінні цього слова пробивається з-під снігу. І справді, на галявині ще лежить сніг, та теплі сонячні проміння пробуджують до життя цю тендітну квітку.

Номер слайду 4

Вірш про пролісок. Я перша квіточка весни,Я пролісковий цвіт. Я пережив зимові сниІ знов зявивсь на світ. У мене очі голубі –Неначе неба синь. Росту між кленів та дубів,Дарую радість всім.

Номер слайду 5

Легенда про пролісок У жителів Київської Русі були свої повір’я про проліски. Ці квіти здавна вважалися тут символом мужності та доблесті. Адже коли зима не хотіла відступати та продовжувала воювати з весною, квіти відмовилися підтримати весну та не розквітали, боячись холоду. Лише проліски виявили свою вірність весні та вибралися з-під снігових завалів. Як тільки-но з’явилися перші пелюсточки, сонце зігріло їх та разом з Весною перемогло Зиму.

Номер слайду 6

ЯК СВЯТКУВАТИ ДЕНЬ ПРОЛІСКА? Ця дата дає чудову можливість звернути увагу на те, що зима вже позаду, і настають перші теплі весняні дні. 19 квітня природа порадує своїм весняним теплом та красою. У День проліска в природних зонах, парках, заповідниках, школах проводяться заходи, які мають на меті привернути увагу різних поколінь до важливості цієї весняної квітки.

Номер слайду 7

Саме свято з’явилося в Британії, вперше його відсвяткували 19 квітня 1984 року. В Англії ці квіти є надзвичайно популярними і ставляться до них з особливою дбайливістю. Жителі Туманного Альбіону вважають, що проліски, що ростуть на домашньому квітнику, вбережуть родину від злих духів. Тому у Великобританії проліски вирощують та розводять з таким же завзяттям, як тюльпани в Нідерландах. Проте така популярність пролісків зумовлена тим, що вони – перші квіти весни, які сповіщають, що зима здає свої позиції, а тепло отримало перемогу над холодом.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Бажаємо успіхів!

pptx
Додано
1 травня 2023
Переглядів
749
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку