Презентація «Вербова гілочка» (аплікація).

Про матеріал
Формувати навички вирізання овалів, створення аплікаційних композицій, застосовуючи різні матеріали, зокрема вату або вушні палички. Розширювати знання дітей про рослини. Розвивати спостережливість, логічне мислення. Виховувати любов до прекрасного.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас з аплікації(для дітей середньої групи)«Вербова гілочка»

Номер слайду 2

Верба – шанований народний символ України. Вербу символізують із гарною дівчиною, тамничими жіночими силами. Верба росте при воді, тому ця рослина ще й ототожнується в українців із життям, силою, здоров’ям. Про вербу складено чимало легенд, пісень, загадок, переказок.

Номер слайду 3

Тане снiг, течуть струмки,Ожива травичка,I до сонця гiлочки. Простяга вербичка. Ой, прийшла до на весна,Віти розпустила.І м’якенькi, як пушок,Нiжнi, як шовковi,Ясно дивляться з гiлок. Котики вербовi. Вербова гілка зацвіла. У мене на столі,Як символ сонця і тепла,Що схований у млі. Як знак зеленої весни,Котра ще вдалині. Вірші про вербу

Номер слайду 4

Загадки про вербу. Проливала дрібні сльози молода дівиця. Полоскала довгі коси у чистій водиці. У ній сережки там і тут,А гілки до свята в церкву несуть. Я дерево – символ. Зі мною в руках. Великдень зустрічають. У наших краях. Пухнасті грудочки. Розсілися на гілочках. Весною зацвітаєІ Великдень зазиває.

Номер слайду 5

Розминка для рук. Ватяна імпровізація. Педагог роздає дітям вату і просить виконати з нею певні дії. Відірвати від великого шматка маленькі спершу правою рукою, потім лівою. (Хмари)Скачати з вати кульки. Викласти з кульок гусінь, кружечок, равлика тощо.

Номер слайду 6

Фізкультхвилинка. Вербова гілочка. Ми вже височенькі стали,(Потягування навшпиньках)До вербиченьки дістали.(Махи піднятими вгору руками)Та зривать її не будем,(Колові рухи головою)Хай приносить радість людям!(Плескання в долоні).

Номер слайду 7

Мета: Формувати навички вирізання овалів, створення аплікаційних композицій, застосовуючи різні матеріали, зокрема вату або вушні палички. Розширювати знання дітей про рослини. Розвивати спостережливість, логічне мислення. Виховувати любов до прекрасного. Обладнання: Фон на вибір дитини; заготовки для вирізання; ватні диски або вата; паперова серветка; клейонка, клей, ножиці, вологі серветки.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Бажаємо успіхів!

pptx
Додано
1 травня 2023
Переглядів
852
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку