Презентація "Птах року - Грак"

Про матеріал
Творчий звіт (у формі презетації) про проведення природоохоронної акції "Птах року - Грак".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Грак Грак - типовий житель Євразії. У північних районах ареалу це перелітний птах. Граки гніздуються колоніями, а поза періодом гніздування зграями сплять на високих деревах у міських парках.

Номер слайду 3

Граки — доволі великі птахи, їх довжина сягає від 44 до 46 см, а розмах крил становить від 81 см і майже до одного метра. Усе тіло грака повністю чорне. Дзьоб у грака середньої довжини, трохи більший, ніж у крука. Трохи менше половини дзьоба грака (ближче до голови) має колір близький до бежевого, решта — темно-сіра. Очі в грака чорні і розташовуються біля самого дзьоба.

Номер слайду 4

В місцях гніздування птахи з’являються навесні (у квітні). Самець і самка влаштовують гнізда разом на верхівках дерев. При цьому утворюються цілі колонії птахів, гнізда яких розташовуються по сусідству. Будівельним матеріалом служить все, що можна знайти на землі (листя, гілки, різне сміття, гілки тощо). Грачине гніздечко, на відміну від воронячого, набагато глибше і просторіше. Чисельність грачиної колонії може варіюватися від декількох гніздівель до десятків, а то і сотень гнізд в кожному поселенні.

Номер слайду 5

Граки в природі ведуть себе досить цікаво. Утворюючи великі колонії, вони частенько влаштовують збори і дуже люблять галасувати, гратися: пернаті ганяються один за одним, з метою відібрати який-небудь предмет. Також вони обожнюють розгойдуватися на гілках дерев і передавати сусідові різні предмети. Навесні самці влаштовують показові виступи, виконуючи фігури вищого пілотажу. Робиться це з метою вразити самку. .

Номер слайду 6

Давайте будем все оберігати: Джерела, ріки, та птахи малі. Любить всім серцем й завжди пам'ятати, Що ми є часточка природи на Землі.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

В закладі загальної середньої освіти І – ІІ ступенів №2 с. Балаклея стартувала щорічна природоохоронна акція «Птах року 2019»

Номер слайду 9

В цікавій ігровій формі діти пригадали прикмети про птахів Прикмети про граків Грак прилетів - через місяць зійде сніг. Якщо граки граються – буде гарна погода. Граки літають високо зграями і опускаються стрімко на землю – на дощ Грак відлетів – чекай снігу.

Номер слайду 10

Екскурсія « Вивчення різноманітності птахів рідного краю»

Номер слайду 11

Спостереження за процесами життєдіяльності граків

Номер слайду 12

Провели пісенний аукціон про птахів

Номер слайду 13

Колективні творчі роботи « Птах року – грак»

Номер слайду 14

Так поважно грак крокує, Не боїться він людей. Роздивляється, пильнує, Зустріча новий він день. З гордо витягнутим дзьобом Йде по стежці, не зверта. Ось крутнувсь й пішов підскоком, Ось навприсядки сіда. Зупинився, щоб спочити, Крила широко розкрив. Вирішив: пора летіти — Марш ранковий завершив. Ось така в грака забава: Вранці стежкою гулять. І важливіша є справа: Ще б навчитися співать.

Номер слайду 15

Дякую за увагу! Все на Землі, все треба берегти – І птаха й звіра, і оту рослину, Не чванься тим, що цар природи ти – Бо врешті , ти його частинка!

ppt
Пов’язані теми
Екологія, Інші матеріали
Додано
11 листопада 2022
Переглядів
322
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку