Презентація "Птах року 2018 - припутень"

Про матеріал

Презентація розроблена у рамках Всеукраїнської акції "Птах року 2018". Може бути використана на уроках біології, природознавства, екології та у позанавчальній діяльності. Проектна робота , до захисту якої була створена дана презентація, посіла 1 місце в обласному етапі конкурсу та направлена на Всеукраїнський етап до міста Києва.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Птах року 2018 – ПРИПУТЕНЬ »Роботу виконали учніКомунального закладу освіти « ЗОСШ № 62» ДМР,Вихованці КПНЗ «Станція юних натуралістів» ДМРКерівник: Поліщук Наталія Ігорівна.м. Дніпро

Номер слайду 2

Епіграф. Дерево, трава, цветок и птица. Не  всегда умеют защититься. Если будут уничтожены они,На планете мы останемся одни!  В. Берестов Если наше поколение не сделает невозможного, нас ожидает немыслимое. Окружающая среда — это мы с вами. Петра Келли

Номер слайду 3

Мета роботи: Привернути увагу громадськості до проблем охорони припутня та його природних біотопів на території України через пропаганду охорони цього виду птаха та поширення знань про нього.

Номер слайду 4

Проведені заходи:1. Робота з науковою літературою з метою вивчення біологічних особливостей виду.2. Спостереження за птахами в природних умовах біля селища Вовніги , що знаходиться на березі р. Дніпро, де росте змішаний ліс, та визначення чисельного складу їхніх угруповань. Спостереження за птахами у місті Підгороднє (гніздо розташувалось на виїзді з Підгороднього). Більш – менш антропогенне середовище.3. Конкурс творчих робіт - оповідань, віршів, малюнків, плакатів, газет, презентацій, кросвордів, казок.4. Захист найкращих робіт і презентацій. 5. Створення та розповсюдження в межах мікрорайону агітаційних матеріалів про припутня та його ареал існування і захист у межах Дніпропетровщини та України вцілому.

Номер слайду 5

Виїзд на місця спостереження

Номер слайду 6

Робота над творчіми проектами

Номер слайду 7

Просвіницька робота у молодшій школі

Номер слайду 8

Конкурс стіннівок

Номер слайду 9

Майстер клас “малюємо припутня”

Номер слайду 10

Конкурс малюнків

Номер слайду 11

Брейн-ринг “лісові птахи”

Номер слайду 12

Поширюємо агітаційні листівки про захист припутня на мікрорайоні

Номер слайду 13

В ході роботи нами були зроблені наступні висновки: Спостерігати за припутнями – справа нелегка, бо вони дуже обережні, лякливіХоча в літературі пишуть, що птах доволі розповсюджений, на практиці на обраних нами територіях знайти їх дуже непросто, вони не численніСвої гнізда припутні влаштовують високо на деревах у густому переплетінні гілок. Ці птахи відкладають зазвичай 2 яйця. Самець більше опікується захистом гнізда

Номер слайду 14

В ході роботи нами були зроблені наступні висновки: Насиджують яйця та піклуються про пташенят обоє батьків. Птахи, яких ми спостерігали, гніздуватися почали у середині квітня. Хоча припутні і дають маленьку кількість пташенят, піклуються про них настільки добре, а пташенята так швидко ростуть, що серед пташенят, що вивелись, дуже високий відсоток виживання. Цим пояснюється те, що навіть попри всі «старання» людини припутні ще не стоять на межі вимирання і встигають відновлювати свою популяцію.

Номер слайду 15

На заняттях ми проаналізували причини скорочення чисельності припутня у межах України, та дійшли наступних висновків: Для збереження цього виду необхідна заборона масового використання пестицидів на полях, створення умов, придатних для гніздування припутнів ( зменшення вирубки лісів, що веде до скорочення ареалу існування), заборона на полювання та проведення просвітницької роботи серед населення.

Номер слайду 16

Вірш кузьменко милани, 6 а. В темнім лісі , між гілок,На осиці сивій,Оселився голубок – Був такий красивий. Він гніздо побудував ,Запросив голубку. Все літав та воркувавІ ні тіні смутку…Два яйця відклали тихо…Пташенят чекаютьІ Від будь – якого лиха. Гніздечко захищають. Час минув – і у гніздіДва пухнастих щастя.Їх потрібно годувать – Відпочить не вдасця. Швидко місяць проминув -Виросли вже дітиЇм лишить пора гніздо.Їм пора летіти. Відпустили їх батьки,Трохи сумували…А навесні вже їх дітки. Гніздечка будували..

Номер слайду 17

«Я сорвал цветок – и он увял. Я поймал мотылька –И он умер у меня на ладони. И тогда я понял,Что прикоснуться к красоте. Можно только сердцем» Гвєздослав Павол (1849-1921) – словацький поет.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
7 грудня 2018
Переглядів
851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку