Презентація "Різні стильові особливості шрифтової грамоти"

Про матеріал

Презентація до уроку на тему: «Різні стильові особливості шрифтової грамоти. Графіті» дає змогу ознайомити учнів з мистецтвом графіті, його видами, напрямками та стилями, вдосконалювати композиційні навички, розвивати художньо- творчу уяву, виховувати естетичні смаки та культуру поведінки

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до уроку (7 клас) Попіль Оксана Сергіївна учительо образотворчого мистецтва Ліщинівської загальноосвітньої школи І –ІІІ ступенів

Номер слайду 2

Тема уроку

Номер слайду 3

МЕКСИКА. За часів революції на стінах будинків з’являються заклики до повстань, історії народних месників, сюжети з легенд, національні зображення, якими багата мексиканська земля. Це стало поштовхом до виникнення ,, муралізму ”– напрямку мистецтва, назва якого походить від іспанського слова ,,mur”– стіна. Яскравими представниками муралізму стали відомі мексиканські художники Дієго Рівера та Давид Сікейрос.

Номер слайду 4

Незграбні, зухвалі, недолужі надписи на стінах, які дратували суспільство. Їхні автори здобули зневажливої назви – бомбісти. Ця назва засвідчувала, що вони по-справжньому ,,вбивали’’ міста, наносячи на стіни будинків так звані ,,теги” - підписи, автографи. Бомбісти мали на меті позначити своїми тегами-автографами якнайбільшу територію. Аналоги ми можемо бачити і на стінах будинків наших міст, які ,,прикрашені” місцевими бомбістами.

Номер слайду 5

Суттєво вирізняються роботи, автори яких вводили елементи композиції та колористики. Їхні роботи виділяються цілісністю, єдністю лінії, кольору та техніки виконання. На противагу ,,бомбістам” їх назвали - ,,райтерами”.

Номер слайду 6

Основними напрямками визнають шрифтові та сюжетні композиції, де шрифтові визначаються формою літер та способом їх єднання, а сюжетні – зображенням реальних або вигаданих персонажів, які прийнято називати – ,,керексами”

Номер слайду 7

Стилю ,,Бродвей” притаманне використання композиції з блоків величезних друкованих літер, зазвичай у двох кольорах.

Номер слайду 8

Стиль написання, коли форма літер заокруглювалася, ставала дутою, схожою на бульку. Кольори передбачалися контрастні.

Номер слайду 9

TROW UP означає прийом швидкого нанесення ,,кусків” за допомогою валика, між якими є інтервал.

Номер слайду 10

,,Дикий” стиль характеризується сплетінням букв різних форм , використанням розривів шрифту, введенням стрілок та інших сплетінь, використання великої кількості кольорів. Шрифтовий рисунок неможливо прочитати

Номер слайду 11

Ознакою ХХІ ст.. стала поява стилю 3-D, використання якого робить композиції об’ємними, а тривимірність елементів надає їм динамізму та багатопланості . Він вимагає від автора розвиненої просторової уяви , знань законів перспективи та побудови композиції , світлотіні.

Номер слайду 12

1. Вибрати форму, в яку буде вписана композиція. 2. Обрати певний стиль виконання шрифтової композиції. 3. Визначитися, яким чином заповнити вибрану форму даним типом шрифта. 4.Проробити основні деталі і елементи композиції. 5. Підібрати кольори.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

- ЯКІ РОБОТИ СПОДОБАЛИСЯ? ЧОМУ? - ЯКІ НЕ СПОДОБАЛИСЯ? ЧОМУ? - ЯКИЙ СТИЛЬ НАЙБІЛЬШЕ ВРАЗИВ? - ХТО ТАКІ БОМБІСТИ? - ХТО ТАКІ РАЙТЕРИ?

Номер слайду 16

Райтер - це перш за все людина, а потім вже райтер. Райтер повинен оцінювати свої роботи об'єктивно. У кожного є право на власну думку, це ж стосується оцінки робіт райтера. Необхідно завжди дотримуватися норм, прийнятих в суспільстві. Пам'ятати про колектив, якщо доводиться працювати в команді. Не можна нав'язувати людям власні художні уподобання, зокрема, писати на стінах житлових будинків і машинах. Після завершення роботи слід за собою прибрати. Потрібно постійно розвиватися, підвищуючи рівень своєї культури. Райтер повинен завжди пам'ятати про честь і любити те, чим займається. Не можна писати на чужих роботах і іменах інших райтерів. Не можна псувати чужі роботи. Покликання райтера - прикрасити сірий світ.

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мілютіна Вікторія Вікторівна
    Дякую за змістовний матеріал.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
27 листопада 2018
Переглядів
1591
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку