Презентація "Робота над виразним читанням тексту"

Про матеріал
Навчання грамоти. Післябукварний період. Робота над виразним читанням тексту «Мурчик і Жмурчик» Дмитра Чередниченка. Види робіт на уроці: стратегія «Кола по воді», вправа «Асоціативний кущ», гра «Шифрувальник» та інші.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота над виразним читанням тексту «Мурчик і Жмурчик» Дмитра Чередниченка. Читання 1 клас

Номер слайду 2

Стратегія «Кола по воді»— Відгадайте загадку. Прекрасна дівчина прийшла,Чудові квіти принесла,Прикрасила сади і парки. Як звуть цю гарну господарку?— За початковими літерами дайте характеристику цій порі року.(Весна)

Номер слайду 3

В — весела, вітряна,Е — енергійна, емоційна,С — сонячна, святкова,Н — ніжна, незвичайна,А — активна, ...

Номер слайду 4

Вправа «Асоціативний кущ» Доберіть слова, що асоціюєте з весною.(Сонце, тепло, квіти, трава, птахи...).

Номер слайду 5

Гра «Шифрувальник»— Полічіть від 1 до 10 та прочитайте народні прикмети про весну.(Як у травні дощ надворі, то восени хліб у коморі.)— Як ви розумієте цю прикмету?— Які ще прикмети весни ви знаєте?{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}1 Як6 то10 коморі3 травні9 у4 дощ8 хліб2 у7 восени5 надворі,

Номер слайду 6

Називаю знайомі букви?Ґґ

Номер слайду 7

Назви букви за алфавітом

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Прочитай вірш разом із Читалочкою— Яка саме буква жартувала?— Чи змінилося від появи букви значення слів?Гра «Відшукай пару».— Знайдіть у віршику пару слів, що відрізняються лише буквою л.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Послухай текст «Мурчик і Жмурчик»— Як називається текст Дмитра Чередниченка?— Що означають слова Мурчик і Жмурчик? (Клички тварин.)— Чим займалися котики?Прочитай сам текст.

Номер слайду 13

Запитання для уважного читача. Чим цікаві слова, написані котиками?1 У яку гру зі словами ти вмієш грати? Навчи цієї гри друзів.2

Номер слайду 14

Прочитай слова. РИС, ТІК, КОТОК, ПОТОП.— Прочитайте їх зліва направо, а потім — навпаки.— Які зі складених вами слів не змінюють свого значення?

Номер слайду 15

Гімнастика для очей

Номер слайду 16

Бесіда за малюнком.— Розгляньте малюнок. Спробуйте визначити, який із котиків Мурчик, а який — Жмурчик.— Як виглядає Мурчик?— Чим він відрізняється від Жмурчика?— Складіть розповідь за малюнком.

Номер слайду 17

Рефлексія— Котики дуже полюбляють грати клубочками. Розфарбуйте для них клубочок зеленим кольором, якщо вам було цікаво на уроці; жовтим — якщо траплялися труднощі; червоним — якщо було незрозуміло, нецікаво. . . . . . .

pptx
Додано
21 травня 2020
Переглядів
2196
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку