Презентація "Родинне вогнище"

Про матеріал

Родина зігріває вас маминою піснею, батьковим напуттям, дідусевими казками, бабусиними вишиванками, незрадливістю рідного слова. Тому дана презентація розроблена з метою виховувати в дітей почуття любові й поваги до своєї родини; зацікавити їx пошуками коріння свого родоводу; дати можливість відчути комфорт i радість від родинного оточення i спілкування; учити взаєморозуміння, взаємодопомоги, усвідомлення своїх обов'язків; закласти в учнів бажання виявляти увагу й повагу до рідних, творити добро, нести красу в дім своїми думками й учинками; сприяти розумінні необхідності міцних родинних звязків, важливоситі родинного єднання; формувати відчуття гордості за свою велику українську родину.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Домашнє вогнище родинне

Номер слайду 2

ДИТИНА – ДЗЕРКАЛО РОДИНИ; ЯК У КРАПЛІ ВОДИ ВІДБИВАЄТЬСЯ СОНЦЕ, ТАК У ДІТЯХ ВІДБИВАЄТЬСЯ МОРАЛЬНА ЧИСТОТА МАТЕРІ І БАТЬКА. Василь СУХОМЛИНСЬКИЙ

Номер слайду 3

«Родина», «рід» — які слова святі! Вони потрібні кожному в житті. Бо Bci ми з вами — гілочки на дереві Що вже стоїть вики.

Номер слайду 4

Батько й мати — найрідніші та найближчі кожному з нас люди. Від них ми одержали життя. Вони вчать нас людяності, доброти, милосердя, збагачують наш розум, укладають у наші вуста ласкаві слова.

Номер слайду 5

Батько i мати — два сонця гарячих, Що нам дарують надію й тепло, батько i мати у долі дитячій так необхідні, щоб щастя було! Мама — то ніжність, ласка, тепло, а батько — то впевненість, мужність, сміливість.

Номер слайду 6

Мама... Це найпрекрасніше слово на землі. Найтепліше. Найсвятіше. Майже всіма мовами світу воно звучить однаково ніжно. У мами найлагідніші руки, вони все вміють. У мами найвірніше i найчуйніше серце — у ньому ніколи не згаса любов. I скільки б не було тобі років — 5 чи 50 — тoбi завжди потрібна мама, її ласка, увага, погляд, підтримка. I чим більша твоя любов до мами, тим світліше i радісніше життя.

Номер слайду 7

Чи є у світі щось світліше, Як мамині очі, Що все зорять за дітьми I вдень, i серед ночі? Чи є в світі що миліше, Як мамині руки, Що працюють для дитини Щиро, без принуки? Чи є в світі що щирше, Як серденько мами, Яке б'ється для дитини Днями i ночами? Чи є в світі що дорожче, Як мама кохана, Що трудиться для дитини До ночі від рання?

Номер слайду 8

Усе в житті міняється i в'яне, Усе мина, відходить назавжди. Лиш батьківська любов ніколи не зів'яне, Лиш татові слова зi мною назавжди. Усе, що є в житті - то долі повеління, А все, що є в мені - то батькове учіння.

Номер слайду 9

Родина, родинне вогнище, родинне тепло — його завжди зберігають i підтримують наші старші мами й тата — бaбyci й дідусі такі милі, лагідні, люблячі. Скільки знають цікавинок, так багато пам'ятають i вміють, охоче розповідають, діляться своїм життєвим досвідом, радіють онукам i готові все для них зробити.

Номер слайду 10

КРОСВОРД «БАБУСИНІ ПОМІЧНИКИ»

Номер слайду 11

ПРИБИРАННЯ

Номер слайду 12

ГОТУВАННЯ

Номер слайду 13

ПРАННЯ

Номер слайду 14

ШИТТЯ

Номер слайду 15

МИТТЯ

Номер слайду 16

ЧИЩЕННЯ

Номер слайду 17

Номер слайду 18

А як же не поговорити сьогодні про наших сестер i братів — старших i молодшеньких! Вони — така втіxa, із ними цікаво. Вони перші друзі, опора i водночас — об'єкт піклування. За меншенькими треба доглядати, бавити їx, хоча це інколи й набридає (та ненадовго). Бо то велике щастя — мати брата чи сестру.

Номер слайду 19

Але родина — це не тільки родичі Це i наш клас, i школа.

Номер слайду 20

Родина — це i весь наш український народ, наша велика Батьківщина.

Номер слайду 21

1. Шануй батька й неньку — буде тo6i скрізь гладенько. 2. Добрі діти — батькам вінець, а злі діти — батькам кінець. 3. Яке дерево — такі й квіти, які батьки — такі й їxні діти. 4. Яка сім'я — такий i я. 5. Який дуб — такий тин, який батько — такий син. 6. Який кущ — така й калина, яка мати — така й дитина. 7. Мати одною рукою б'є, а другою гладить. 8. Батько краще догляне семеро синів, ніж семеро синів — батька. 9. Добре дитяті, коли добрі батько й мати, коли в xaті лад. 10. При сонці тепло, при матері добре. 11. До людей по розум, до матері по серце. 12. У сокола i діти — соколята.

Номер слайду 22

У сімейному житті найважливіший гвинтик - це любов. (А.Чехов)

ppt
Додано
7 квітня 2018
Переглядів
1527
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку