З повною впевненістю можна стверджувати, що білки – найважливіші з усіх речовин, що входять до складу будь-яких організмів. Лаймус Полінг (американський хімік і біохімік)
Номер слайду 3
Велике значення білків не тільки в травленні, але і у всій життєдіяльності людини. З білків побудовані ферменти - біологічні каталізатори, що прискорюють хід хімічних реакцій, що протікають в організмі.
Номер слайду 4
Білкова їжа допомагає засвоєнню кальцію. А в кістках людини кальцію зосереджено більше 90%: саме цей елемент додає міцність скелету.
Номер слайду 5
підвищує збудливість нервово-м'язового апарату - сприяє згортанню крові, зменшує проникність стінок кровоносних судин бере участь у роботі м'язів серця сприяє реалізації лікувальної дії серцевих захворювань - стимулює функції печінки
Кальцій також
Номер слайду 6
Дефіцит кальцію в організмі призводить до порушення ряду фізіологічних функцій: - знижується розумова і фізична працездатність у дітей гальмується утворення кісток - у дорослих кістки розсмоктуються.
Номер слайду 7
Нестача білка в організмі несприятливо позначається на: Роботі серцево-судинної, дихальної та інших систем. Погіршується апетит
Номер слайду 8
Для того, щоб цього не відбулося, потрібно постійно вводити в організм фізіологічно необхідну кількість білка з їжею.
Номер слайду 9
БІЛКИ БУВАЮТЬ Рослинного походження Тваринного походження
Номер слайду 10
УВАГА!!!! В яких продуктах містяться білки???
Номер слайду 11
Номер слайду 12
Номер слайду 13
Номер слайду 14
Номер слайду 15
Як говорить народна мудрість: «Здорове харчування – застава здоров’я організму і гарного самопочуття»
Номер слайду 16
Дякую за увагу! Презентацію підготувала: учениця 6 класу Юхименко Софія