Презентація "Роль сім'ї в житті людини"

Про матеріал
Презентація до теми "Яке значення має для людини сім'я", етика 5 клас. Чи погоджуєтеся з думкою, що сім'я - це ніби маленьке королівство, у якому кожен має змогу відчути себе королем?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль сім’ї в житті людини Етика 5 клас Підготувала Наказна Наталія Геннадіївна

Номер слайду 2

Спробуйте витлумачити символи родини, що їх придумали герої. Запропонуйте свою емблему.

Номер слайду 3

Бесіда. Діти, скажіть, що ви розумієте під словом «сім’я»? Хто, зазвичай, входить до складу сім’ї? Чи є важливим для кожної людини проживати із сім’єю? Чому? Скажіть, як ви, зазвичай, поводитися вдома? Як ви думаєте, чи сприяє ваша поведінка настрою ваших близьких людей?

Номер слайду 4

Що таке сім'я?

Номер слайду 5

Сім’я - тато, мама, діти. Родина - сім’я, бабуся, дідусь, інші родичі, які живуть разом. Рід - кілька поколінь, які походять від одного предка.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

РОДИННЕ ТЕПЛО Де сонце засинає вечорами Під тихі колискові давніх літ, У спогадах живе разом з піснями  Родинного тепла безмежний світ. Примножить щастя й радість із роками Тепло родинне, вишите добром, Якщо плекають діти із батьками У люблячих серцях його разом. Літа гайнуть у вирій за птахами, Минуле перейде у спогад-дим,  Та вічно залишатиметься з нами Тепло, яке нам дав батьківський дім.

Номер слайду 8

Сімейними цінностями можна назвати й передані з покоління в покоління речі та традиції. Традиції зближають, дарують тепло і затишок. Причому не важливо, що це за традиції: святкове застілля, стакан теплого молока перед сном, обід за великим столом, спільний перегляд фотографій, фільмів, похід в кіно, в театр та інше. Все це, безумовно, об’єднує нас і робить сім’ю міцнішою. Як відомо, кожна нація має власну картину того, що відбувається навколо, відповідно національній ментальності, і сімейні традиції в різних країнах свої. Для прикладу, в нашій країні найголовніше сімейне свято – це Новий рік. Сімейні цінності

Номер слайду 9

Однією з давніх родинних традицій в наших сім’ях є повага до своїх славетних пращурів. І нехай наші предки були невідомими історичними особами, проте простими, гідними поваги людьми, якими пишаються наші родини.

Номер слайду 10

Здавна прийшло до нас повір’я, що життя всіх людей Землі – минулих і сучасних поколінь – утворює величезне Дерево Роду. Адже з народженням кожної людини у ньому додаються нові гілочки. Численне й наймогутніше тепер це дерево. Свій маленький листочок на ньому має кожен із нас.

Номер слайду 11

Погодьтесь, набагато приємніше, повертатися додому, розуміти, що за тобою сумують та з нетерпінням чекають твого повернення, саме тоді людина стає щасливішою і заряд цими почуттями та емоціями надихає її творити нові подвиги. Мені хочеться вірити, що у кожній родині знаходять хвилинку, щоб підтримати один одного та вислухати, бо кажуть, що будинок – фортеця, а сім’я – тиха гавань, і кожен повинен відчувати спокій та підтримку вдома.

Номер слайду 12

«Є прекрасна істота, у якої ми завжди в боргу, - це мати», - писав Островський. Найтепліше. Найсвятіше. І чим більша твоя любов до мами, тим світліше і радісніше життя. Інтерактивна гра «Мікрофон» «За що Ви любите маму?» Тест «Моя улюблена мама»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Сварка – гостра суперечка, що супроводжується взаємними докорами, образами. Конфлікт – зіткнення протилежних інтересів, поглядів, граничне загострення суперечностей, що призводить до ускладнень у стосунках. Неуважність, байдужість, нечуйність, нетактовність, нестриманість, роздратування та гнів, зопалу сказані слова ( у стані сильного збудження, необачно ) ведуть до конфлікту у стосунках з рідними.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ДЕКІЛЬКА ВАЖЛИВИХ ПРАВИЛ СІМЕЙНОГО ЖИТТЯ Не критикуйте своїх близьких. Частіше дякуйте їм за те, що вони роблять. Приділяйте їм більше уваги і не забувайте робити для них щось приємне. Під час розмови добирайте слова, які не ображають ваших близьких. Будьте люб'язні й намагайтеся виконувати прохання рідних. У ситуації конфлікту намагайтесь: вислуховувати того, хто говорить; зрозуміти іншого, поставивши себе на його місце; якщо ви неправі, швидко визнавати це; не забувати вибачатись.

Номер слайду 17

ПАМ’ЯТКА ПРО ПРАВИЛА СПІЛКУВАННЯ Будь готовий терпіти і поступатись. Пристосовуйся до уподобань рідних. Жертвуй своєю вигодою заради близьких. Жалій, співчувай, розумій. Будь поблажливим і терплячим, великодушним і добрим. Піклуйся про рідних, роби добро. Виконуй домашню роботу. Поважай старших і менших. Сприймай дивацтва, слабкості, недоліки рідних. Співпереживай у радості і горі, успіхах і невдачах. ПАМ’ЯТАЙ: рідні для тебе роблять те ж саме!

Номер слайду 18

Домашнє завдання: Опрацюйте в підручнику урок 10 «Яке значення має для людини сім’я?»; Переглянути презентацію – виписати основні поняття; Виконайте письмове завдання в робочому зошиті урок 10; Напишіть розповідь на тему «Традиції моєї родини»

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Трифонова Світлана В'ячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Етика 5 клас (Данилевська О.М., Пометун О.І.)
Додано
19 листопада 2021
Переглядів
4336
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку