Презентація з інформатики - "Розумне місто"

Про матеріал

Розумна презентація про наш розумний дім! Розумне місто – це концепція, в основі якої використовуються різноманітні інформаційні технології міста задля більш ефективного функціонування та відповідності потребам його жителів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розумне місто

Номер слайду 2

Зміст: Що таке «розумне» місто2. Ідея «розумного» міста3. 10 ключових ознак «розумного» міста

Номер слайду 3

Розумне місто – це концепція, в основі якої лежить місто, що використовує різноманітні інформаційні технології задля більш ефективного функціонування та відповідності потребам його жителів.

Номер слайду 4

Ідея такого міста полягає в тому, щоби завдяки збору інформації в режимі реального часу усі ресурси міста можна використовувати більш продуктивно. Це дозволяє економити кошти;раціональніше діяти та надавати сервіс вищого ґатунку – тобто поліпшувати рівень життя населення. Найбільш розвинутими і «розумними», на сьогодні вважаються:

Номер слайду 5

10 ключових ознак розумного міста: 1. Інтелектуальні системи управління дорожнім рухом. Весь час людина перебуває у русі, багато часу витрачається на шлях від дому до роботи і навпаки. Що в «розумному місті» може покращити час перебування в дорозі.  

Номер слайду 6

2. Розумний підхід до вуличного освітлення. Надмірне використання електроенергії у темну пору доби. 

Номер слайду 7

3. Залучення жителів міста до управління. Що в такому місті допоможе органам місцевої влади та жителям тримати двосторонній зв'язок та покращить систему в цілому.

Номер слайду 8

4. Розумний будинок. Однозначна необхідність у «розумному місті», адже без технологій про які ми говорили на початку урок у такому місті ніяк не обійтися.

Номер слайду 9

5. Впровадження міської мережі Wi-Fi. Це необхідна річ у місті де все «розумне» може управлятися дистанційно, своєрідна лінія зв’язку між жителем і технологіями.

Номер слайду 10

6. Розумний громадський транспорт. Він передбачає контроль за усім, що відбувається в салоні та зовні протягом руху і здатен передавати інформацію про порушення в органи влади.  

Номер слайду 11

7. Сповіщення про надзвичайні ситуації (НС). Ця ознака стосується вислову «попереджений – озброєний», у разі катастрофи чи надзвичайної ситуації.  

Номер слайду 12

8. Кнопки екстреного реагування. Такі засоби допомагають правоохоронним органам швидше зреагувати на певні і події і прибути на місце оперативніше. Така практика має місце у США і показує позитивні результати. 

Номер слайду 13

9. Використання сонячних батарей. У багатьох містах світу, де це дозволяє клімат, така практика є невід'ємною складовою розумного міста. На дахах будівель встановлюються сонячні батареї, які можуть забезпечити автономне електропостачання для окремих квартир чи будинків загалом, в залежності від їх площі. 

Номер слайду 14

10. Безготівкові платежі. Ознака, що допоможе заощадити час та безпеку коштів жителів міста.

Номер слайду 15

Перевірте себе:1. Розумний дім – це …А) концепція, в основі якої лежить місто, що використовує різноманітні інформаційні технології задля більш ефективного функціонування та відповідності потребам його жителів. Б) приміщення комерційного призначення (бутік, офіс, будь-яка установа), які мають якісні системи забезпечення та операційний multi-room. За допомогою останнього, функціонально пов'язуються між собою усі електроприлади будівлі, якими можна керувати централізовано — з пульта-дисплею. В) тип поселення, зазвичай значного за чисельністю та густотою населення, мешканці якого зайняті, як правило, поза сільським господарством.

Номер слайду 16

2. У чому полягає ідея розумного міста ? А) щоби завдяки збору інформації в режимі реального часу усі ресурси міста можна використовувати більш продуктивно. Б) для передачі і прийому інформації»В) для комфортного життя

Номер слайду 17

3. Укажіть місто, яке не є «розумним» Амстердам. Лондон. Нью-Йорк. Андорра. Барселона

Номер слайду 18

4. Яка з 10 ключових ознак «розумного» міста, може забезпечити автономне електропостачання для окремих квартир чи будинків загалом, в залежності від їх площі. А) Використання сонячних батарей. Б) Розумний підхід до вуличного освітлення. В) Залучення жителів міста до управління.

Номер слайду 19

5. Яка з ключових ознак «розумного» міста передбачає контроль за усім, що відбувається в салоні та зовні протягом руху і здатен передавати інформацію про порушення в органи влади. А) Використання сонячних батарей. Б) Розумний підхід до вуличного освітлення. В) Розумний громадський транспорт.

Номер слайду 20

Система "розумного міста" поповнює бюджет Барселони на десятки мільйонів євро. Дивіться сюжет ТСН

Номер слайду 21

Дякую за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kravets Andryu
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 березня 2019
Переглядів
11172
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку