Презентація "Розвиток туризму у рідному селі Олександрівка"

Про матеріал

Я, Шакаленко Інна, народилася і живу в селі Олександрівка, Херсонської області, Скадовського району.

Я горджусь тим, що мені пощастило жити на цій благословенній землі.
Я часто задумувалася, що я б зробила, якби була керівником села. Для нашого села, яке немає значних покладів корисних копалин і розвинутої промисловості, привабливі краєвиди є чудовим засобом для поліпшення економіки та умов життя місцевого населення.

В мене є досить багато друзів, які проживають у місті, яким просто набридли далекі краї з історичними пам'ятками і хочеться чогось свого, рідного, простого. Наше село має для цього всі перспективи. Ті, хто має рідних в селі, залюбки тут відпочивають.
Тому я хотіла би розвивати в нашому селі туризм.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток туризму у рідному селі Олександрівка!

Номер слайду 2

Я, Шакаленко Інна, народилася і живу в селі Олександрівка, Херсонської області, Скадовського району.

Номер слайду 3

Ландшафти і мальовничість цієї землі не можна зрівняти ні з якими іншими селами.

Номер слайду 4

Я горджусь тим, що мені пощастило жити на цій благословенній землі. Я часто задумувалася, що я б зробила, якби була керівником села. Для нашого села, яке немає значних покладів корисних копалин і розвинутої промисловості, привабливі краєвиди є чудовим засобом для поліпшення економіки та умов життя місцевого населення.

Номер слайду 5

Дуже часто, коли говорять про туризм це пов'язують з Карпатами або Кримом, але в нас є багато куточків з унікальною природою і краєвидами.

Номер слайду 6

В мене є досить багато друзів, які проживають у місті, яким просто набридли далекі краї з історичними пам'ятками і хочеться чогось свого, рідного, простого. Наше село має для цього всі перспективи. Ті, хто має рідних в селі, залюбки тут відпочивають. Тому я хотіла би розвивати в нашому селі туризм.

Номер слайду 7

Туризм — це слово завжди навіває певний стан духу і настрою. Посмішка, передчуття відпочинку, красивих пейзажів, нових вражень, пригод та позитивних емоцій. Індустрія туризму розвивається і освоює нові цікаві напрями. Одним з таких напрямків  яким я хотів би зайнятися в нашому селі це— агротуризм.

Номер слайду 8

Агротуризм - це сільський туризм, який вдає із себе відпочинок у сільській місцевості. Ті, хто втомився від кам'яних джунглів і хочуть випробувати радість сільського життя, з ранковою росою на траві, щебетом птахів і стрекотіння схвильованих світанком комах, з переливами струмка або швидкими водами невеликої річечки. Для тих хто хоче відправлятися на покіс не тільки з сінокосарки, струшувати насіння соняшнику в долоню і ходити босоніж, наглядаючи як підростає врожай. Хто хоче відправитися в нічний, на випас, верхи без сідла, або відправитися затемна на рибалку, хто хоче подоїти з раннього ранку матінку-корову і випити парного молока.

Номер слайду 9

Сільське населення, яке проживає в нашому селі і яке було б залучене в агротуристичну діяльність, здавало б туристам в оренду вільні будинки або приміщення у власних житлових будівлях. За правилами ці приміщення матимуть необхідні господарські приналежності, постіль і постільну білизну, мінімум меблів, необхідну посуд. Термін оренди міг би становити кілька днів або навіть кілька місяців, все це б залежало від відпочивальників.

Номер слайду 10

Я підбирала кожному відпочивальнику місцевість для такого відпочинку. Для цього можна було б вибирати місця, де є побутова інфраструктура (магазинчики, кафе, спортивні зони, різні побутові служби). Але думаю багато туристів, які обиратимуть цей вид відпочинку хотітимуть навпаки втекти від цивілізації, тому вибиратимуть можливо більш віддалені куточки сільській місцевості, із справжніми сільськими принадами, холодною водою з криниці і їжею з печі. Щоб вдосталь насолодитися виглядом і звуками природи.

Номер слайду 11

Харчування теж можна було б вибрати за власним бажанням. Можна готувати самим, а якщо була б в сільському будинку справжня грубка, то відпочивальники готували блюда в печі, а ще б їх навчали сільські господині справлятися з рогачем. Або за бажанням можна було б замовити триразове харчування у господарів, знову ж готувати будуть з продуктів, в основному вирощених на ділянці.

Номер слайду 12

Відмінна риса агротуристів в тому, що вони не тільки були б пасивними спостерігачами. Лежати на пляжі і ліниво потягувати поданий напій — не для них. Справжній агротурист вливається в сільський побут і бачить в цьому особливе задоволення. Запрягати коня або косити сіно, виходити до доїння, ставити тин або займатися посадками плодоовочевих культур це звичайні щоденні справи селян. Діти гостей за бажанням могли б взяти участь у догляді за хазяйськими кізками, курочками або кроликами. До речі сказати, користь для агротуристів і підприємців агротуризму взаємовигідний, адже посадки і споруди залишаться!

Номер слайду 13

Агротуризм, я думаю міг би стати справжнім моїм хобі! Пускатися в таку подорож можна одному, вдвох, якщо хочеться чистої, природної романтики або родиною. Я думаю для всіх знайдеться справа і всі зможуть бути активними учасниками такого відпочинку.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!!!!

pptx
Додано
17 серпня 2018
Переглядів
860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку