Презентація "Сади Бутчартів",тема "Садово-паркове мистецтво світу", тиждень географії

Про матеріал

З метою вивчення садово - паркового мистецтва світу та ознайомлення учнів з професією ландшафтного дизайнера було створено презентації про дивовижні творіння людей - сади і парки... Представляємо вашій увазі один з них.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Канада Сади Бутчартів

Номер слайду 2

Коли за вікном похмурно і холодно, так хочеться поринути в атмосферу літа… Зрозуміло, що в кожної пори року дуже багато своїх переваг, але все таки же спробуємо хоч на кілька митей перенестися в чудові сади Бутчартів. Надіюсь вам сподобається Відома на весь світ група садів Бутчартів розташована в Канаді на острові Ванкувер. Понад мільйон людей щорічно відвідує це місце. В 2004 році, відбулось свткування 100-річчя з дня створення цих дивовижних садів…

Номер слайду 3

Історія виникнення цих садів тісно пов`язана з сімейством Бутчарт, котрі на початку минулого століття разбили перший сад на своїй землі.

Номер слайду 4

Історія цього саду – це історія цілої династії Бутчарт, яка змінила заняття промисловістю на садівництво! Та й справді, квіти вирощувати набагато приємніше, ніж мішати цемент. Роберт Пім Бутчарт та його дружина Джені Бутчарт прибули до західного узбережжя Канади заради розробки багатих покладів вапняку, необхідних для виробництва цементу. В 1904 році вони побудували свій будиночок на острові Ванкувер неподалік кар’єру, де проводився видобуток вапняків. Коли їх поклади в кар'єрі вичерпалися, дружина вирішила, що необхідно облагородити спустошену землю та надати їй пристойний вигляд. Ця подія послужила відправною точкою для сімейного захоплення садівництвом, що триває вже майже сто років.

Номер слайду 5

Вони були названі національною рукотворною історичною памяткою.

Номер слайду 6

Затонулі сади

Номер слайду 7

Завдяки особистому догляду Дженні Бутчарт, покинутий кар'єр перетворився в чарівне місце і отримав назву «Затонулий Сад». Слава про сади Бутчартів швидко поширюється. Починаючи з 1920-х понад 50 000 відвідувачів щорічно приїжджали, щоб поглянути на прекрасні сади. Гостинні господарі охрестили свої володіння «Бенвенуто», що в перекладі з італійської означає «Ласкаво просимо». В 1926 році на місці тенісного корту постав Італійський сад, а в 1929 овочевий город був замінений величезним Розарієм, дизайн якого розробляв Батлер Стуртевант з міста Сієтл. Самюель Маклюр, консультант Бутчартів, надав Садам естетику англійського руху мистецтва та ремесел, покликаного наблизити один до одного мистецтво та виробництво.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

В 1939 році Бутчарти передали Сади своєму внуку Яну Россу на його 21 день народження. Росс керував та розвивав Сади до самої смерті у 1997 році. 3143 км підземного електричного кабелю було прокладено для облаштування нічної ілюмінації на честь відзначення 50 річниці Садів. Десять років потому, в 1964 був встановлений Фонтан Росса для відзначення 60-річчя. В 1994 році канадське Управління в справах геральдики подарувало герб для Садів Бутчартів. У 2004 році були встановлені два тотемних стовпа висотою 9.1 м для відзначення 100-річного ювілею а сади отримали статус національного історичного місця Канади.

Номер слайду 12

Sturgeon fountain - фонтан Росса

Номер слайду 13

В той час як пані Дженні Бутчарт колекціонувала рослини, пан Бутчарт колекціонував декоративних птахів, зібраних з усього світу, тримаючи папугу в будинку, качок у водоймі Стар Понд та павичів на галявині перед будинком. Він збудував кілька детально розроблених шпаківень для Садів та тренував голубів на місці сучасної альтанки для бегоній.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Водоспад Рос

Номер слайду 24

Ще на ранньому етапі облаштування Садів Сімейство Бутчартів організовували щотижневі симфонічні концерти. Вони в основному проводились для запрошених гостей, а потім привернули увагу широкої аудиторії. Пізніше, в літній сезон (липень і серпень) та під час зимового періоду відпочинку вони почали надавати широкий спектр музичних розваг, від джазу до класичної музики. Відс, музична група в складі співробітників Садів, інколи проводить концерти суботніми вечорами. В 1977 році син Яна Росса Крістофер запровадив проведення феєрверків суботніми вечорами влітку. Взимку, ілюмінація та сезонні декорації прикрашають Сади разом з ковзанкою в Уотеруіл-Сквер.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Право власності на Сади зберігається за сімейством Бутчартів; власником та керуючим з 2001 року є правнучка Бутчарта Робін Лі Кларк.

Номер слайду 27

1 грудня 2009 року був відкритий Дитячий павільйон та Карусель Роуз. Карусель Роуз – єдина карусель на території  острова Ванкувер. Карусель представлена 30 тваринами від ведмедів  до коней, страусів, зебр та відображає земну кулю, звідки приїздять туристи для знайомства з Садами. Проекти особисто підбирав Робін Кларк, власник Садів та онук Дженні Бутчарт, порадившись з художниками з Північної Кароліни. Кожна тварина була вирізьблена з липи а сама робота тривала багато місяців. Також є дві легкі коляски для людей з фізичними вадами. Карусель Роуз розташована на території Дитячого павільйону, загальна площа якого становить 700 мІ, довжина прольоту купола 23 м, фасад повністю виготовлений з скла, а на даху посаджені місцеві види рослин. Павільйон також має кімнату для відзначення урочистих подій, таких, наприклад, як святкування дня народження дітей.

Номер слайду 28

Посилання: The Butchart Gardens  – (англ.) Офіційний веб сайт Butchart Gardens (англ.) Сады Бутчартов (рос.) Butchart Gardens - Victoria BC attraction (англ.)

ppt
Додано
29 листопада 2018
Переглядів
1771
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку