Презентація "Середовища життя живих організмів"

Про матеріал
Фотоквест з природознавства. Тема "Середовище життя живих організмів". Матеріали можна використовувати для закріплення знань учнів та в позакласній роботі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природознавство. Фотоквест « Середовище життя живих організмів»Вчитель : А. С. Дузенко

Номер слайду 2

1. Сфотографуйте прилад яким можна виміряти один з чинників неживої природи. Скляна трубочка тоненька,Рідина в ній червоненька. Як тепло — вгору стрибає,А як холод — униз спадає.Є шкала й цифри малі... Як же звуть, скажи, її?

Номер слайду 3

2. Сфотографуйте видозміну листочків чи пагонів рослини, які накопичують вологу. Виріс він під сонцем пекучим Товстим, соковитим і колючим.

Номер слайду 4

3. Сфотографувати рослину, яка займає найнижчий ярус в лісах та має найбільшу чисельність в рослинних угрупуваннях боліт. Ні сучечок,ні листочок, А на дереві росте.

Номер слайду 5

4. Сфотографуйте середовище існування представники якого мають такі пристосування: тіло має обтічну форму і вкрито слизом; кінцівки перетворюються на ласти, плавники; дихають всією поверхнею або зябрами чи легенями.

Номер слайду 6

5. Сфотографуйте представника, який в ланцюгах живлення є продуцентом.

Номер слайду 7

6. Відгадайте загадки та сфотографуйте природне середовище в якому проживають ці представники. Цілий день працюю в гаї,Діловито дзьобом б’ю,Я не цвяхи забиваю,Я комашок дістаю. Кольорові і барвисті,Наче дороге намисто,На лугу поміж квіток. Полетіли у танок —От які веселики!Пурхають…

Номер слайду 8

7. Знайдіть та сфотографуйте представника ґрунтового середовища. Він рожевий і маленький,Нам розпушує земельку,Хоч безрукий і безногий,В дощ вилазить на дорогу. Дуже схожий на сучок. Цей маленький …

Номер слайду 9

8. Сфотографуйте «першу посмішку весни». Пам'ятайте й про те, що зривати їх заборонено. Я найперший зацвітаю Синім цвітом серед гаю. Відгадайте, що за квітка, Бо мене не стане влітку. Я на інших геть не схожий; Кучерявий та пригожий. Постелю під голе віття Фіолетове суцвіття .

Номер слайду 10

9. Знайдіть та зробіть фото штучного рослинного угрупування. Суцвіттям пахучим цвіте навесні,А осінню стиглі плоди медяніДарує нам щедро тобі і мені.

Номер слайду 11

10. З настанням холодної пори року деякі птахи відлітають в теплі краї. Сфотографуйте чинник живої природи від якого залежить поділ птахів на перелітні та осілі. Ніг багато вона маєІ ніколи не літає,Шкіра – «Різнокольоровка» –Візерунки, «розмальовка». Зима починається –В лялечку згортається. Солодко всю зиму спиця. Замотаній …….. . Крильця й лапки вона має. На усе бридке сідає. Скрізь бактерії розносить,І пробачення не просить. Коли сніг та завірюха –Засинає чорна …. .

Номер слайду 12

11. Сфотографуйте першу ланку цього ланцюга живлення.

Номер слайду 13

12. Сфотографуйте колір , який допомагає жабам маскуватися в траві.

Номер слайду 14

Приємного навчання!

pptx
Додано
15 квітня 2021
Переглядів
655
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку