Презентація "Середовище опису та виконання алгоритмів"

Про матеріал
Презентація до уроку по підручника Інформатика: підруч. для 5 кл. закл. серед. освіти [О.О. Бондаренко, В.В. Ластовецький, О.П. Пилипчук, Є.А. Шестопалов]. - Харків: вид-во "Ранок", 2018. - 160 с.: іл.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Середовище опису та виконання алгоритмівІнформатика 5 клас

Номер слайду 2

Мову програмування Python використовують для

Номер слайду 3

Рейтинг мов програмування в Україні

Номер слайду 4

Індекс TIOBETIOBE рахує рейтинг за згадками на вебсторінках. У рейтингу враховується кількість фахівців, що працюють з мовою, а також різні курси, де мови можна вивчити. На листопад 2021 року рейтинг має такий вигляд:

Номер слайду 5

Мова програмування Python була створена в 1991 році нідерландським програмістом Гвідо ван Росумом і названа ним на честь скетч-серіалу «Літаючий цирк Монті Пайтона» (англ. Monty Python’s Flying Circus). Мова Python підтримується всіма операційними системами. Існують версії для Linux, Windows. Наразі використовують дві версії Python: 2.х і 3.х. Ми розглядатимемо версію Python 3.

Номер слайду 6

Установлення програмного середовища Python. Перш ніж почати програмувати на Python, середовище програмування потрібно встановити на комп’ютер. Завантажити файл для інсталяції можна із сайта python.orghttp://www.python.org

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Разом із Python 3 на комп’ютер буде встановлено програму IDLE — орієнтоване на початківців середовище програмування, у якому є засоби для написання та налагодження програм мовою Python.

Номер слайду 9

Запускаємо IDLE. Для цього виберіть команди Пуск → Всі програми → Python → IDLEВідкриється вікно IDLEМи можемо починати програмувати, записуючи команди після позначки >>>. Рядок >>> називається запрошенням, і його наявність озна-чає, що комп’ютер готовий прийняти вашу першу команду.

Номер слайду 10

Види вікон у Python. Вікно програми. Вікно консолі (IDLE)У вікні програми можна вводити й зберігати програмний код для подальшого виконання. У вікні консолі — уводити команди й одразу отримувати результат виконання.

Номер слайду 11

Знайомство з IDLEВікно IDLE є вікном консолі. У ньому відображаються результати виконання програми й повідомлення про помилки в програмному коді. Команди, які введено у вікні консолі, виконуються після натискання клавіші Enter, і результат одразу виводиться у вікні IDLE. Вікно IDLE зручно використовувати для того, щоб зрозуміти, що виконує та чи інша команда. Але для створення великих програм, які необхідно зберігати й редагувати, використовують вікно програми. Команди присвоєння значень змінним a і b. Команда знаходження суми двох чисел. Результат виконання команди a+b

Номер слайду 12

Вікно програми. Вікно програми призначене для введення та редагування тексту програми. Щоб відкрити вікно програми, в IDLE виберіть команду File → New File. Відкриється окреме вікно програми, яка до першого збереження має ім’я Untitled. Алгоритм роботи з програмою в середовищі Python у вікні програми

Номер слайду 13

Створити програму знаходження суми і добутку двох чисел. Присвоїти a значення 5. Присвоїти b значення 3. Команда print друкує результати обчислень. Результати обчислень у вікні консолі . Програму не можна запустити на виконання, поки вона не збережена. У разі спроби виконати програму без збереження з’явиться попередження. Зверніть увагу, що попередження виділено червоним кольором.

Номер слайду 14

У Python різні складові програмного коду виділяються пев-ними кольорами: Кольорові підказки допомагають уникати помилок під час уведення тексту програми.

Номер слайду 15

Python onlinehttps://www.online-python.com/

Номер слайду 16

Домашнє завдання: §19 (читати), виконати вправу 19 на сторінці 111.

pptx
Додано
15 травня 2022
Переглядів
711
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку