Соки і фрешіБагатьох цей пункт може здивувати, але насправді ці напої не мають нічого спільного зі здоровим харчуванням. Адже в цих напоях вже немає харчових волокон і тому природні цукри з них прирівнюються до рафінова-ного цукру і враховуються у ден-ну норму цукру. До прикладу, в склянці апельсинового фрешу буде 20 г доданого цукру.
Номер слайду 3
Йогурти. Багато людей подумає, що поганого може бути у йогуртах. Натуральний йогурт –це дійсно хороший продукт, але немає вишуканого смаку. Виробники йдуть на хитрість – додають смакові добавки, цукор, кон-серванти, крохмаль та стабілі-затори. Постійне вживання ма-газиних йогуртів може стати причиною таких хвороб : діа-бет, гіпертонія,грибкові інфекції.
Номер слайду 4
Сухарики, чіпси. Рекламні компанії розповіда-ють людям, що золотисті хрусткі скибочки – це класний продукт на всі випадки життя. Але за складом чіпси являють-ся сумішшю жиру та вуглеводів з додаванням солі, фарбників і різних замінників цукру. Постійне вживання чіпсів мо-жуть сильно впливати на стан здоров’я.
Номер слайду 5
Газовані напоїДуже багато людей люблять солодку газовану воду, і п'ють газовані напої майже кожен день. Вони містять велику кіль-кість цукру, штучні солодкі речо-вини, фосфати та кислоти. Фос-форна кислота вимиває кальцій з організму. Регулярне споживання таких напоїв пов'язане з ризиком розвитку ожиріння, цукрового діабету типу 2, серцево-судинних захворювань та інших проблем зі здоров'ям.
Номер слайду 6
Майонез. Майонез ,який приготовлений самостійно, може принести ко-ристь. Але приготовлений в промислових умовах… Це про-сто – жах. У нього включені – трансжири, яких немає в природі. І людський організм просто не може їх засвоювати і розщеплювати. В результаті цього вони починають накопи-чуватися на стінках судин, пе-чінці, підшлунковій .
Номер слайду 7
Переробленем’ясо. М’ясні вироби є одним із най-поширеніших продуктів наших холодильників. Будь – який лікар скаже, що ковбаса може бути корисною, якщо вона виготовле-на з натурального м’яса, сала, солі, прянощів. Промислові ков-баси, сосиски, сардельки містять багато солі, насичених жирів, надмір яких сприяє гіпертонії, хворобам серця, підвищеному холестерину. Лікарі рекомен-дують обмежити споживання переробленого м‘яса до 50 гра-мів на добу.
Номер слайду 8
Без чого не обходиться похід в театр. Звісно ж попкорн. Чим же він може бути шкідливий –цільнозерновий, який містить багато поживних речовин. Але якщо додати масло, сіль , інші ароматизатори калорії теж до-даються. Які підвищують рівень холестерину. Попкорн в проми-слових маштабах часто готуєть-сяна пальмовому маслі. А це нові хвороби…Попкорн
Номер слайду 9
Сухі сніданки. Сухі сніданки – це смачні страви, які дуже швидко готуються, це спрощує життя мами зранку.. Однак, ніякої цінності для організму такі сніданки не принесуть. Основна притен-зія до сухих сніданків велика кількість цукру. Через високий вміст сахарози підвищується і рівень цукру в крові. Як правило, через кілька годин цукор починає «падати». Якщо організм здоровий, людина може відчувати сильне почуття голоду, загальну слабкість і сонливість. Однак при наявності будь-якого хронічного захворювання можуть про-явитися гірші симптоми: головний біль, прискорене серцебиття, почуття страху і занепокоєння, тремор та нудота.
Номер слайду 10
СолодощіСкладно знайти людину, яка не лю-бить солодке. Підняти настрій шоко-ладкою або відсвяткувати важливу подію шматочком торту – здається, що цукор уже давно перестав бути простим харчовим продуктом. Але цукерки та інші солодощі провокують підвищення рівня поганого холесте-рину. Загрожує це тим, що на судинах стануть з'являтися бляшки, що ризик тромбозів стане високим. Особливо шкідливими є цукерки зі збитими вершками, з високим вмістом насичених жирів.