Презентація "Сигнали регулювання дорожнього руху"

Про матеріал
Презентація з основ здоров'я "Сигнали регулювання дорожнього руху". Презентацію розроблено за підручником "Основи здоров'я 4 клас" - О. В. Гнатюк.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сигнали регулювання дорожнього руху

Номер слайду 2

ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ Завдання 5 на с. 117 підручника. Розкажіть, де у вашому мікрорайоні є місця, що потребують підвищеної уваги при переході вулиці (наприклад, перехрестя). Відповіді до завдання записати на власноруч роздрукованому листі до уроку.

Номер слайду 3

ІСТОРІЯ СВІТЛОФОРА Перший світлофор (газовий) було встановлено 10 грудня 1868 року в Лондоні, біля будівлі Британського парламенту, задовго до розповсюдження автомобілів. Його винахідник - фахівець із залізничних семафорів Джон Пік Найт.

Номер слайду 4

1914 рік, в американське місто Клівленді. Перший електричний світолофор. Перший світлофор в Україні було встановлено в 1936 році у Харкові.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Сигнали світлофора ЗЕЛЕНИЙ - дозволяє рух ЖОВТИЙ - забороняє рух і попереджає про наступну зміну сигналів ЧЕРВОНИЙ - забороняє рух

Номер слайду 7

Розмалюйте світлофор та підпишіть що означають кольори світлофора.

Номер слайду 8

Погляньте постовий став на нашій мостовій. Швидко руку простягнув, паличкою враз махнув. І за мить усе змінилось: Всі машини зупинились. Люди ж – лиш звільнилась путь, через вулицю ідуть. І стоїть на мостовій чародієм постовий. Всі машини одному підкоряються йому. РЕГУЛЮВАЛЬНИК Загадка

Номер слайду 9

СИГНАЛИ РЕГУЛЮВАЛЬНИКА Жести та положення регулювальника означають: 1. Руки витягнуті в сторони, опущені або права рука зігнута перед грудьми: - з лівого і правого боків – дозволено рух транспортним засобам - прямо і праворуч; пішоходам дозволено переходити проїзну частину за спиною та перед грудьми регулювальника; - з боку грудей і спини - рух усіх транспортних засобів і пішоходів заборонено.

Номер слайду 10

Права рука витягнута вперед: - з лівого боку – дозволено рух транспортним засобам – у всіх напрямках; пішоходам дозволено переходити проїзну частину за спиною регулювальника; - з боку грудей - усім транспортним засобам дозволено рух лише праворуч; - з правого боку та спини - рух усіх транспортних засобів заборонено; пішоходам дозволено переходити проїзну частину за спиною регулювальника.

Номер слайду 11

3. Рука піднята вгору: рух усіх транспортних засобів і пішоходів заборонено в усіх напрямках.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

1. Робота за підручником на с. 122. ·      Відгадування загадки. ·      Відповіді на запитання і виконання завдань 1-4. Відповіді до завдання записати на власноруч роздрукованому листі до уроку.

Номер слайду 14

РОБОТА З ВІРШОМ Прочитайте вірш і вставте пропущені словаз довідок. ____________ потрібен всім: І дорослим, і ____________. Друзі, він багато може, - _____________ допоможе Він дорогу ______________ Без лихих пригод _____________. Блимне лиш ___________ оком – Нас застерігає строго, Що ___________________________, Необхідно _____________. А засвітиться _________________: І для тебе, і _____________ Шлях відкритий, ____________, Дуже раді я і _________.   Слова для довідок: світлофор, малим, пішоходам, перейти, в путі, червоним, не можна крокувати, почекати, зелене, для мене, можна йти, ти.

Номер слайду 15

ЗАДАЧА-ЖАРТ. Вовк-регулювальник стояв на перехресті й забирав усіх порушників правил дорожнього руху. Скількох порушників забрав вовк, якщо відомо, що Андрійко два рази перейшов вулицю на червоне світло, Петрик це зробив на 3 рази більше, а Костик у цей час удома дивився мультфільм?

Номер слайду 16

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ. Творча робота - Придумайте казку про світлофор. Намалюйте фрагмент казки.

ppt
Додано
24 березня 2020
Переглядів
6356
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку