Презентація "Сім чудес світу"

Про матеріал
Презентація до уроків з курсу "Я досліджую світ" ознайомить дітей зі списком найбільш прославлених пам'яток античної культури,з якого до наших часів зберіглася лише Піраміда Хеопса. Число 7 вважалося священним числом бога Аполлона. Матеріал розвиває зацікавленість до історії та культури світу,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

7 ЧУДЕС СВІТУВчитель Сологуб Зоя Іванівна

Номер слайду 2

Піраміда Хеопса. Піраміда Хеопса (Хуфу) — найбільша з-поміж єгипетських пірамід, єдине з «Семи чудес світу», яке збереглося до наших днів. Входить до трійки найвідоміших пірамід на плато Гіза — Хеопса, Хефрена і Мікерина. Піраміда розташована на західному березі Нілу, в некрополі міста Гіза і є комплексом стародавніх пам'ятників, які в часи єгипетських фараонів були частиною стародавнього міста Мемфіс (сьогодні частина Великого Каїру). За монументальністю і обробкою вона перевершує всі інші піраміди на території Єгипту.

Номер слайду 3

Висячі сади Семіраміди. Висячі Сади Семіраміди — одне з семи чудес світу, що було розташоване у легендарному Вавилоні. Вони були побудовані для дружини вавилонського царя Навуходоносора II Семіраміди, яка сумувала за горами та лісами своєї батьківщини. Запорошений і шумний Вавилон, розташований на пустельній піщаній рівнині, не радував царицю, яка зросла в гористій і зеленій Мідії. Щоб утішити її, Навуходоносор наказав звести «висячі сади».

Номер слайду 4

Храм Артеміди ЕфеськоїХрам Артемі́ди — перший мармуровий давньогрецький храм, що знаходився на іонічному узбережжі Малої Азії поруч з античним містом Ефес та був присвячений давній місцевій формі богині Артеміди. Протягом своєї історії храм двічі повністю перебудовувався — в VII ст. до н. е. і в IV ст. до н. е.. В остаточному вигляді набув слави одного з Семи чудес світу. Храм сильно постраждав під час навали готів у 262 році й остаточно знищений як місце поганського культу у 401 році константинопольським архієпископом Іоанном Золотоустим, під час його візиту до Ефесу.

Номер слайду 5

Статуя Зевса в ОлімпіїСта́туя Зе́вса Олімпі́йського — за переказами, одне з Семи чудес світу — давньогрецька статуя Зевса роботи Фідія, була встановлена в центрі Храму Зевса в Олімпії на півострові Пелопоннес. За переказами, саме тут Зевс вступив у боротьбу зі своїм батьком, кровожерливим і віроломним Кроносом, який пожирав своїх дітей, оскільки оракул передбачив йому загибель від руки сина. Велич і краса скульптури настільки вражали сучасників, що вона була визнана чудом світу.

Номер слайду 6

Колос Родоський. Колос Родоський— величезна статуя грецького бога Сонця Геліоса, споруджена між 292 та 280 роками до н. е. на вході до гавані острова Родос, Греція, учнем Лісіппа Харесом[en] із Ліндоса. Статуя вважалася одним із Семи Чудес Античного Світу: за час свого існування вона була найвищою статуєю світу, висотою 70 ліктів (31,5 м). Порівняно з іншими Чудесаи м. Світу Колос Родоський «прожив» недовге життя. Приблизно через 50 років після сттіла ворення він був зруйнований землетрусом: від сильних поштовхів надламалися коліна статуї, вона звалилася вниз. Частини бронзового бога Сонця протягом сторіч покоїлися на землі, породжуючи різні легенди.

Номер слайду 7

Александрійськиий маяк. Александрійський маяк — одне з Семи чудес стародавнього світу, що знаходилося на острові Фарос. Завдяки своїй висоті й системі вогнів, маяк гарантував морякам безпечне плавання у Велику гавань Александрії. Упродовж всього існування маяк був третьою найвищою спорудою на Землі.

Номер слайду 8

Мавзолей — храм-гробниця і надгробний пам'ятник царя Мавсола, споруджений у середині IV століття до н. е. за наказом його дружини Артемісії III в Галікарнасі (сучасний Бодрум, Туреччина), одне з античних чудес світу. Мавзолей у Галікарнасі

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кулик Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 січня 2023
Переглядів
11253
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку