Презентація "Сім чудес Вінниччини"

Про матеріал
Презентація "Сім чудес Вінниччини" містить інформацію про Браїлівську скарбницю: Свято-Троїцький жіночий монастир XVIII ст., історико-культурний комплекс „Буша” та „Гайдамацький яр” ,V-XVI ст., Історико-культурний центр духовності та злагоди (Костел Святого Флоріана XVI cт., Свято-Миколаївський чоловічий монастир XVIII-XIX ст., синагога XVIIIст., національний музей-садибу М.І.Пирогова, Немирівське городище - Великі вали ,VII-VI ст. до н.е., Палац Потоцьких (пам’ятка архітектури XVIIIст.); Свято - Усікновенський скельний чоловічий монастир XI ст.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

БРАЇЛІВСЬКА СКАРБНИЦЯ Свято-Троїцький жіночий монастир з келіями Браїлів — одне з найдавніших поселень на Поділлі. Серед пам’яток містечка найвідоміші Свято-Троїцький жіночий монастир (ХVІІІ ст.) Української Православної Церкви та палац родини фон Мекків (ХІХ ст.), де відкритий Державний музей великого композитора Петра Чайковського і меценатки Надії фон Мекк. Найвища будівля старого Браїлова — це колишній парафіяльний костел Святої Трійці (1879).

Номер слайду 3

БРАЇЛІВСЬКА СКАРБНИЦЯ Верхній храм. Іконостас (смт Браїлів Жмеринського району)

Номер слайду 4

БЛАГОУСТРІЙ ОБИТЕЛІ

Номер слайду 5

ВЕЛИКІ СВЯТИНІ МОНАСТИРЯ Браїлово Ченстоховська ікона Пресвятої Богородиці Браїлово - Почаївська ікона Пресвятої Богородиці

Номер слайду 6

БРАЇЛІВСЬКА СКАРБНИЦЯ Палац і парк родини фон Мекк (смт. Браїлів Жмеринського району) Робочий кабінет Чайковського (смт. Браїлів Жмеринського району)

Номер слайду 7

БРАЇЛІВСЬКА СКАРБНИЦЯ Музика Чайковського, його життя, збережений будинок, в якому він гостював і творив, розповідь про Браїлів другої половини XIX ст., його архітектуру - усе це продовжує хвилювати людей, бути для них необхідним і привабливим. Щорічно музей відвідує понад п’ять тисяч туристів. Державний музей П.І.Чайковського і графині Надії фон-Мекк

Номер слайду 8

ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР ДУХОВНОСТІ ТА ЗЛАГОДИ Ян Замойський (1542–1605) (м. Шаргород) Виникнення Шаргорода пов’язане з ім’ям відомого польського політичного діяча і мецената Яна Замойського (1542–1605). Замойський отримав блискучу освіту, цікавився наукою, мистецтвом. За його діяльної підтримки зведено на польський трон Стефана Баторія і Зигмунта ІІІ Вазу. Ревний католик, він був прибічником релігійної толерантності.

Номер слайду 9

ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР ДУХОВНОСТІ ТА ЗЛАГОДИ Миколаївський собор, 1829 р. (м. Шаргород) Миколаївський монастир, поч. ХVІІІ–ХІХ ст. (м. Шаргород)

Номер слайду 10

ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР ДУХОВНОСТІ ТА ЗЛАГОДИ Шаргородська синагога

Номер слайду 11

НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ-САДИБА М.І.ПИРОГОВА У південно-західній частині Вінниці є музей-садиба Миколи Івановича Пирогова - видатного лікаря і вченого, творця воєнно-польової хірургії, педагога і громадського діяча. М. Пирогов - автор багатьох наукових праць та трактатів, що увічнили ім’я вченого. Чотири рази Російська Академія наук присуджувала йому Демидівську премію.

Номер слайду 12

НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ-САДИБА М.І.ПИРОГОВА Церква-некрополь Пирогова, ХІХ ст. (м. Вінниця) Фрагмент інтер’єру музею-аптеки (м. Вінниця)

Номер слайду 13

НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ-САДИБА М.І.ПИРОГОВА Національний музей-садиба М. Пирогова (м. Вінниця) Робочий кабінет М. Пирогова (м. Вінниця)

Номер слайду 14

НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ-САДИБА М.І.ПИРОГОВА

Номер слайду 15

НЕМИРІВСЬКЕ ГОРОДИЩЕ-ВЕЛИКІ ВАЛИ Мовчазними, загадковими спорудами видніються в багатьох місцях Південного Побужжя земляні укріплення у вигляді валів і ровів. Вони і досі дивують своєю складною будовою, масивністю земляних насипів. Слугували вони не одному народові, використовувались переважно для захисту від нападу ворогів. Більшість з цих городищ виникла в VІІ ст. до н. е.

Номер слайду 16

ВЕЛИКІ ВАЛИ (С. САЖКИ НЕМИРІВСЬКОГО РАЙОНУ)

Номер слайду 17

ПАЛАЦ ПОТОЦЬКИХ - ПАМ'ЯТКА АРХІТЕКТУРИ 18 СТОЛІТТЯ Однією з визначних пам’яток класицизму є палац родини Потоцьких в Тульчині, побудований у 1782 р. за проектом французького архітектора Лакруа. Тоді споруду прикрашав напис: «Щоб завжди вільних і доброчесних був помешканням». До ансамблю входили палац, театр, манеж, стайні, турецька лазня, оранжереї, службові і житлові приміщення, два бічні флігелі. Палац Потоцьких, 1782 р. (м. Тульчин)

Номер слайду 18

ПАЛАЦ ПОТОЦЬКИХ, 1782 Р. (М. ТУЛЬЧИН)

Номер слайду 19

Палац Потоцьких, поч. ХХ ст. (м. Тульчин) Домініканський костел, 1786 р. (м. Тульчин)

Номер слайду 20

СВЯТО - УСІКНОВЕНСЬКИЙ СКЕЛЬНИЙ ЧОЛОВІЧИЙ МОНАСТИР Околиці с. Лядова належать до унікальних природних об’єктів Подністров’я. Село розташоване біля великого каньйону Дністра, з усіх боків оточене крутими схилами долини, на яких виходами крейди утворені стіни з печерами, стовпами, окремими скелями. Тут можна зустріти рідкісні рослини: гіацинт блідий, два види ковили, цілі ділянки квітучого горицвіту. У цій місцевості перші поселення з’явились 150 тис. років тому.

Номер слайду 21

СКЕЛЬНИЙ МОНАСТИР, ХІ СТ. (С. ЛЯДОВА МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ)

Номер слайду 22

СКЕЛЬНИЙ МОНАСТИР, ХІ СТ. (С. ЛЯДОВА МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ) Пам'ятний знак Вікно в скелі

Номер слайду 23

СКЕЛЬНИЙ МОНАСТИР, ХІ СТ. (С. ЛЯДОВА МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ)

Номер слайду 24

СКЕЛЬНИЙ МОНАСТИР, ХІ СТ. (С. ЛЯДОВА МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ)

Номер слайду 25

ДЕРЖАВНИЙ ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНИЙ ЗАПОВІДНИК “БУША” Історико-культурний заповідник «Буша» - єдиний у Вінницькій області, що створений за ініціативою місцевих органів влади у серпні 2000 р. Його площа — 6,68 га. На території та в охоронній зоні заповідника є близько десяти пам’яток археології, дохристиянський та християнський скельний храм з унікальним художнім рельєфом, залишки фортеці і підземних ходів та міської ратуші.

Номер слайду 26

СКЕЛЬНИЙ ХРАМ, V–ХVІ СТ. РЕЛЬЄФ (С. БУША ЯМПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ)

Номер слайду 27

Козацьке кладовище, ХVІІІ-ХІХ ст. (с. Буша Ямпільського району) Гайдамацький яр (с. Буша Ямпільського району) Державний історико-культурний заповідник “Буша”

Номер слайду 28

ДЕРЖАВНИЙ ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНИЙ ЗАПОВІДНИК “БУША”

Номер слайду 29

ДЕРЖАВНИЙ ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНИЙ ЗАПОВІДНИК “БУША”

ppt
Додано
30 грудня 2021
Переглядів
2079
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку