Презентація "Складники здоров’я"

Про матеріал
Зазвичай, коли говорять про здоров’я, то мають на увазі насамперед фізичне здоров’я. «У тебе нічого не болить?» — запитуємо ми, коли турбуємося про здоров’я близької нам людини. Але фізичне здоров’я — це лише одна зі складових, які мають відношення до здоров’я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Складники здоров’я. Підготувалавчитель географії і основ здоров’я. Бузівського ліцею. Стецюк Олена Леонідівна

Номер слайду 2

Зазвичай, коли говорять про здоров’я, то мають на увазі насамперед фізичне здоров’я. «У тебе нічого не болить?» — запитуємо ми, коли турбуємося про здоров’я близької нам людини. Але фізичне здоров’я — це лише одна зі складових, які мають відношення до здоров’я.

Номер слайду 3

Фізична складова здоров’я передбачає, що всі органи людини працюють правильно, організм виконує свої функції успішно, й у нас нічого не болить. Але, крім цього, дуже важливими є й інші процеси, які залежать від психіки людини. Наприклад, уява, пам’ять, уважність.

Номер слайду 4

Психічна складова здоров’я пов’язана з мисленням, почуттями, емоціями, здібностями. Психічно здорова людина вміє усвідомлено керувати власними емоціями й розвивати свій інтелект.

Номер слайду 5

Ще одним складником здоров’я є соціальне здоров’я. Соціально здорова людина вміє спілкуватися з людьми таким чином, щоб не ображати їх, бути для них корисною. Вона обирає певну соціальну роль і дотримується правил спілкування з іншими людьми згідно із цими ролями.

Номер слайду 6

Кожна людина живе в суспільстві та спілкується з людьми, спираючись на певні життєві цінності. Вона духовно розвивається задля того, щоб сформувати власні цінності й визначити свою мету. У такому випадку йдеться про духовну складову здоров’я.

Номер слайду 7

Чинники здоров’я — це ті причини, які впливають на стан здоров’я. Цей вплив може бути як корисним, так і шкідливим.

Номер слайду 8

Існують різні чинники впливу на стан здоров’я. По-перше, здоров’я людини залежить від спадковості. Батьки передають своїм дітям ті ознаки й властивості, які мали самі. Кожен / кожна з вас успадковує фізичні характеристики батьків, зокрема й особливості стану здоров’я. 

Номер слайду 9

По-друге, здоров’я залежить від самої людини, від того, який спосіб життя вона обирає. Правильний спосіб життя зміцнює здоров’я, не дає хворобам розвиватися. А шкідливий спосіб життя руйнує будь-яке міцне здоров’я, успадковане від батьків. 

Номер слайду 10

По-третє, для здоров’я людини важливою є система медичного обслуговування, яка існує в країні. Коли ви хворієте, то до вас обов’язково прийде лікар / лікарка. 

Номер слайду 11

Ще одним чинником здоров’я є соціальні впливи. На ваше здоров’я впливає родина, друзі, школа, стосунки з іншими людьми. Упливають також книжки, які ви читаєте, фільми, які ви дивитеся, музика, яку ви слухаєте, комп’ютерні ігри, театральні вистави.

Номер слайду 12

Основними складниками здоров’я є фізична, психічна та соціальна. Усі складники здоров’я взаємозалежні. До чинників упливу на стан здоров’я належать спосіб життя, спадковість, медичне обслуговування й соціальні чинники. Усі вони взаємопов’язані. Чинники здоров’я можуть мати як позитивний, так і негативний уплив на людину.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
11 вересня 2023
Переглядів
845
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку