Презентація Соціально-педагогічна профілактика безконтактного розповсюдження штучних наркотичних речовин серед підлітків та молоді

Про матеріал
Йдучи на роботу або повертаючись з роботи додому чи просто прогулюючись містом майже у кожному районі на стінах будинків, будівель, парканах, дорожніх знаках, гаражах, транспорті, ми помічали дивні написи. Ці «графіті» - прихована реклама наркотиків, завдяки якій наркодилери непомітно виходять на свого клієнта : адреси сайтів, де можна придбати «закладку», а ті, хто робить ці написи — це наркоросповсюджувачі («кладмени» та продавці наркотиків).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Cоціально-педагогічна профілактика безконтактного розповсюдження штучних наркотичних речовин серед підлітків та молоді

Номер слайду 2

 Вони це знають, але це не означає, що вони можуть зупинитися волонтер БО «100% життя Черкаси»  

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Молодіжний клуб Street power 96% респондентів віком від 9 до 22 років відповіли, що знаютьобізнані 39% громадян віком від 22 до 40 роківне знають – 86% опитаних від 40 до 85 років. Чи знаєте ви, що приховується за написами на будівлях.?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Хто продає та розповсюджує наркотики?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Наркотична “закладка”

Номер слайду 11

Хто вживає наркотики?За даними незалежних експертів кількість наркозалежних в Україні - 1,5-2 мільйона осіб, що в десятки разів перевищує різні офіційні цифри. У 2019 р. МВС констатувало, що кожен із семи тяжких злочинів вчинено у сфері обігу наркотиків. Того ж року Міністерство охорони здоров`я повідомило, що «від 8% до 26% школярів у віці 13-16 років пробували наркотики хоча б один раз». Нині наркозалежність помолодшала до 10-11-ти років. Останніми роками Україна послідовно прямує до національної катастрофи: кількість наркозалежних зростає в геометричній прогресії. За даними ЮНІСЕФ 18% дітей в Україні вживають наркотики.

Номер слайду 12

Наркоманія сьогодніПонад 346 тисяч громадян України вживають наркотики 66% споживачів наркотиків починали з неін’єкційних наркотиків“Якщо у дитини немає грошей на наркотики, вона може заробити їх, розмальовуючи через трафарет наркорекламу. 10 таких написів, і вже буде доза”Алла Мельник, керівниця молодіжного клубу Street power Всеукраїнської благодійної організації «Конвіктус Україна»

Номер слайду 13

Наркотичні засоби — включені до Переліку речовин природного чи синтетичного походження, препарати, рослини, які становлять небезпеку для здоров’я населення у разі зловживання ними. Наркотичні засоби

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Симптоми вживання «синтетичних наркотиків»постійно розширені зіницісухість в ротіприскорений пульсвтрата апетитудратівливістьпогіршення пам'ятізниження концентрації увагискреготіння зубамим'язева напругависипи на тілірізкі, безпричинні зміни настроюмлявістьзапалення повік і носабайдужість до зовнішнього виглядусистематичні запізненняпоява специфічного сленгуапатія до того, що раніше викликало інтерес.

Номер слайду 16

Кана́біс (лат. Cánnabis) — узагальнена назва, що об'єднує ряд психотропних продуктів, одержуваних з частин квітучих рослин роду Коноплі. Канабіс (план, шала)Марихуа́на (англ. marijuana) — сленгова назва суміші подрібнених частин рослини коноплі (лат. Cannabis).

Номер слайду 17

Спайси (синтетичні канабіоїди) Спайс (англ. Spice, інші назви «ладан», синтетична марихуана) — загальна назва для різних продуктів з трав'яних сумішей для куріння в склад яких входять синтетичні канабіоїди з додаванням, або без такого додавання в продукт легальних психотропних трав, інших синтезованих хімічних речовин. Спайс популярний серед сучасної молоді. Продається переважно через інтернет, вільний продаж заборонений.

Номер слайду 18

Забив косяк – чекай шизофренію в гості Якщо підліток курив марихуану, він може сміятися без очевидної на це причини, бути рухливим або, навпаки, «залипати», матиме червоні очі, у роті – сухість, а під кінець дії наркотику зазвичай неабияк захоче їсти

Номер слайду 19

О́пій — сильнодіючий наркотик, що отримується з висушеного на сонці молочного соку, який добувається з недостиглих коробочок опійного маку (Papaver somniferum). Містить близько 20 алкалоїдів. В традиційній медицині завдяки високому вмісту морфінових алкалоїдів використовувався як сильний знеболювальний засіб. Опіати- опій, макова солома

Номер слайду 20

Метадон. Метадон — напівсинтетичний наркотичний лікарський засіб, котрий заборонений у всіх країнах світу наряду з кодеїном і декстрометорфаном, через високу смертність і наркоманію. На початку 20 століття був синтезований за допомогою хлору і тебаїну в Німеччині Бокмюлем і Ерхартом, як синтетичний аналог морфію. Один з найбільш розповсюджених засобів вуличної наркоманії, ломка від якого триваліша, ніж від інших опіатів.

Номер слайду 21

Наслідки вживання метадону

Номер слайду 22

Амфетамін (фенамін) (скорочення від Альфа-метилфенетиламін) — психоактивна речовина, стимулятор центральної нервової системи. Білий кристалічний порошок гіркого смаку. Розчинний у воді (1:20 в холодній, 1:3 в гарячій), мало розчинний у спирті. Амфетамін (фен)Амфетамін (фен) – один з наркотиків, який вживають найчастіше для отримання позитивних емоцій й абстрагування від реальності. Навіть невелика доза фена викликає відчуття упевненості в собі, появи енергії та бадьорості.

Номер слайду 23

Наслідки вживання амфетаміну. Під впливом фену підліток стрімко втрачає вагу, стає вкрай енергійним та жвавим, швидко виконує будь-які справи та поспіхом розмовляє.   

Номер слайду 24

Сіль. Сіль – це сильнодіючий синтетичний  наркотик, що викликає стійке звикання після першого вживання. Він відноситься до недорогих «вуличних» наркотиків, поширюється в розчинах, порошках або таблетках. Діючою речовиною виступає мефедрон – стимулятор нервової активності.

Номер слайду 25

Симптоми передозування солей:дефекти мови, нервові тики, сіпання щелепою;підвищена активність, яка змінюється апатією; відсутність апетиту; постійна невситима жага; підвищена тривожність, параноя, відчуття переслідування; виражена довга безсоння; божевільний погляд;активна жестикуляція, мимовільне сіпання головою.

Номер слайду 26

Крокодил. У 2000-их дезоморфін став популярним в Росії, де його отримували домашніми методами з суміші кодеїну, йоду та фосфору. Отриманий таким чином наркотик, так званий «крокодил», з огляду на забрудненість і токсичні зв'язки, що виникли в процесі отримання, завдає організму непоправної шкоди. На шкірі людини, що вжила наркотик, з'являються зелені плями, спричинені гниттям тіла. За якийсь час виникають також рани, що не гоються, з яких часто розвивається гангрена, що призводить до смерті або необхідності ампутації кінцівок.

Номер слайду 27

Швидкість«Швидкість» – наркотик з давньою історією. Головна небезпека – цього наркотику – це сильна дія на мозок. І якщо вчасно не спохватитися і не звернутися до нарколога, існує ризик, що на цій «швидкості» людина потрапить прямо у психіатричну лікарню.

Номер слайду 28

ЛСДЛСД (англ. Lysergic acid diethylamide — діетиламід лізергінової кислоти), в розмовній мові відомий як «кислота» — галюциногенний наркотик. Серед типових ефектів зміна думок, відчуттів і усвідомлення свого оточення. Багато хто бачить чи чує речі, яких немає. Типовими фізичними ознаками є розширення зіниць, підвищення кров'яного тиску та температури тіла. Ефекти зазвичай починаються впродовж тридцяти хвилин і можуть тривати до 12 годин. ЛСД зазвичай використовують як рекреаційний наркотик.

Номер слайду 29

Кайф

Номер слайду 30

«Суниця»

Номер слайду 31

Чому наркотики із закладок такі небезпечні? По-перше, ці наркотичні засоби дуже доступні. По-друге, ці наркотики невідомого походження та дозування. Від вживання синтетичних наркотиків розвиваються різного роду психічні розлади, зокрема шизофренія і шизофреноподібний психоз. По-третє, в Україні реабілітація доступна далеко не всім. Не вистачає спеціалізованих центрів, та й вартість перебування там зависока.

Номер слайду 32

Як допомогти ? Не сперечайтесь з дитиною, якщо вона прийшла в стані наркотичного сп’яніння. Дочекайтеся, коли вона протверезіє та заспокоїться й тоді поговоріть з нею. Спробуйте зрозуміти істинні причини, які підштовхнули вашу дитину до вживання наркотиків і дійте в напрямку усунення цих причин. Дайте дитині зрозуміти, що, хоч вам і не подобається те, що вона робить, ви все одно любите її та надасте їй всю необхідну для її здоров’я та безпеки підтримку. Проводьте більше часу зі своєю дитиною не тільки перед комп’ютером, а й у тих місцях, де вона любить бувати. Спробуйте зрозуміти, чим її приваблює це місце, адже тоді ви зможете запропонувати їй і інші способи проведення часу. Підтримуйте контакти з тими батьками, які також дійсно хочуть допомогти своїм дітям, що вживають наркотики. Спробуйте встановити, який саме наркотик вживає ваша дитина. Ознайомтеся з тими службами у вашій місцевості, які надають допомогу й лікування споживачам наркотиків, не соромтесь звертатись до них у разі необхідності.

Номер слайду 33

Куди звернутися по домомогу?Національна поліція України (Департамент кіберполіції сервісна. Служба гаряча лінія – 0 800 50 51 70)Черкаський міський центр соціальних служб. Служба у справах дітей Черкаської міської ради. Черкаський обласний наркологічний диспансер (головний підлітковий нарколог Карась Н. Ф.)БО 100 % ЖИТТЯ ЧЕРКАСИЦентр Черкаської єпархії Української православної церкви

Номер слайду 34

Адмінстративна відповідальність Стаття 44 незаконні виробництво, придбання,зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах передбачений : штраф від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; громадські роботи на строк від двадцяти до шістдесяти годин; адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Номер слайду 35

Кримінальна відповідальність ст. 305-322 КК Українист. 307 КК України, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів – караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Drug Hunters - проєкт, який покликаний боротись з закладками наркотиків та виявленням закладчиків. Хлопці роблять правильні і корисні речі, за що їм повага. Доєднуйтесь, наразі в каналі Telegramhttps://t.me/joinchat/DXm. Hv. VKy. KGSWEm. WNN9 Stsw

Номер слайду 38

Життя – це величезна книга, Давно забута і давно закрита, Бо всі забули про реальність. Життя тепер лиш віртуальність. Забули всі про толерантність, Про те, що є добро у світі. Що не керує нами хтось І у власних помилках не звинувачуємо когось, За власні дії, відповідаємо ми самі, Ніхто вже посмішок не любить Бережіть своє життяІ серце кам'яне, ніхто вже не розбудить, Бо зникли, звичайні почуттяІ йдемо то в тінь, то в небуття, Забуваючи, про справжнє життя. Яке приносить сміх і безліч радісних потіх, Яке дарує щастя й мрії, Зберігає радісні події. Бережіть своє життя, Воно одне, життів у нас не так багато. Не старайтесь в бруд його втоптати, Або на нього так плювати Його потрібно берегти, Від цього станеш лиш щасливіший ТИ!

Номер слайду 39

Кожному з нас дане життя і своя дорога, і цей шлях потрібно пройти з радістю і вірою у серці. Життя подароване Богом і є велика радість, а віра робить кожен крок цього шляху легким. Біблія навчає, що «з того моменту, коли людина повірить у Христа, вона отримає вічну гарантію спасіння і підтримку…» (Біблія, Івана 3:16).

Номер слайду 40

Людино!Ти прийшла в цей світ, тож збережи себе для історії і не стань «подією»!

pptx
Додано
11 червня 2021
Переглядів
1280
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку