Презентація "Стародавній Єгипет"

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання . 4 клас. До підручника Українська мова та читання : Підручник для 4 класу О. Я. Савченко, І. В. Красуцька.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ 2: Прагнемо зрозуміти своїх предків. Стародавній Єгипет. Створення світу (За єгипетськими міфами). Переповіла Ольга Бондарук

Номер слайду 2

Емоційне налаштування. Красиво читаємо,Чітко відповідаємо,Мовлення своє розвиваємо!

Номер слайду 3

Сьогодні на уроці ми познайомимося з культурою Стародавнього Єгипту. Продовжимо знайомство з жанрами-міфи,легенди.

Номер слайду 4

Стародавній Єгипет — один із найдавніших на Землі осередків культури й науки. Його величні пам’ятки піраміди та храми відомі всьому світу. Уявлення стародавніх єгиптян про створення світу, про богів і їхні діяння,міфічні вірування збереглися в текстах, вибитих на стінахгробниць і храмів, записаних на сувоях папірусу.

Номер слайду 5

Стіна слів. Словник. Папірус - товстий папероподібний матеріал,що виготовлявся в стародавньому Єгипті зі стебел рослини, яка росла на берегах Нілу.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Стіна слів. Словник. Лотос - в Індії та Єгипті лотосом називалися різні види латаття.

Номер слайду 8

Бесіда за змістом тексту. Розкажи, які здогадки про походження світу описанов міфах. Які власні назви є в тексті? Що вони означають?Кого єгиптяни вважали творцем світу?Які нові слова поповнили твій словник?Чи допомогли тобі єгипетські міфи краще зрозумітицей народ?

Номер слайду 9

{50 CCCBE6-BFF4-48 B6-84 A9-923 A3 E73 EDB0}Назва твору. Створення світу. АвторЄгипетський народ. Жанр. Міфи. Тема. Походження світу. Головна думка. Знайомство з історією всесвіту. Дійові особи. Боги,птах,квітка,яйце. Сили природи. Океан,земля ,небо ,сонце. Розглянь таблицю.

Номер слайду 10

Рефлексія. На уроці я дізнався/дізналася…Цікавим для мене було…. Хочу більше дізнатися…

pptx
Додав(-ла)
\ . .
Додано
18 вересня 2023
Переглядів
2448
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку