Презентація "Стратегії критичного мислення"

Про матеріал

Презентація допоможе вчителю ознайомитися з трьома стратегіями критичного мислення, а саме "Пустий стілець", "Інсерт" та "Прес" та вдало застосовувати їх на своїх уроках

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стратегії критичного мислення

Номер слайду 2

Стратегія «Пустий стілець»1234

Номер слайду 3

Стратегія «Пустий стілець»Інтернет – Добро чи Зло?1. Можливість подорожувати, не виходячи з дому. 2. Легко купити все, що ви хочете без будь-яких зусиль.3. Шахраї у відкриту орудують в мережі.4. Залежність від інтернету.

Номер слайду 4

Стратегія «Пустий стілець» Учні, переходячи від однієї тези до іншої, визначають, яка із них відповідає їхній позиції. Таким чином, створюються малі групи для дискусії. Кожна група протягом 10—15 хвилин обговорює зміст тези, фіксуючи аргументи, що підтверджують їхній вибір.

Номер слайду 5

Стратегія «Пустий стілець»          Після обговорення тези в малих групах перед кожною із них ставиться стілець, на який сідає представник групи, щоб висловити думки стосовно обговорюваної теми. Час виступу обмежений. Після цього виступаючий повертається до своєї групи. Кожен учень може підтримати дискусію своїми аргументами. Учень може зайняти "пустий стілець" тільки один раз.

Номер слайду 6

Стратегія критичного мислення «Insert»Insert - маркування тексту на полях значками, під час його опрацювання{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}«v» – знайома інформація (це я вже знаю) «+» - нова інформація (це для мене нове)«–» – суперечлива інформація (я думав інакше)«?» – недостатня інформація (про це хотілося б дізнатись більше)Під час читання тексту можна виділити інформацію 4-х видів і для зручності представити її у вигляді таблиці:

Номер слайду 7

Стратегія «Прес»допомагає знайти вагомі аргументи і сформувати свою думку щодо спірного питання; розібратися у своїх ідеях, а також сформулювати їх у вигляді чіткої та логічної структури.

Номер слайду 8

1 – висловлюємо свою думку «Я вважаю…»2 – пояснюємо причину такої точки зору: «Тому що…»3 – наводимо приклад додаткових аргументів на підтримку своєї позиції:«… наприклад…»4 – узагальнюємо, формулюємо висновки: «Отже…Таким чином..»  Етапи стратегії «Прес»1234

Номер слайду 9

1 – висловлюємо свою думку «Я вважаю, що Інтернет потрібен людству»2 – пояснюємо причину такої точки зору: «Тому, що завдяки йому можна швидко отримувати і передавати необхідну інформацію»3 – наводимо приклад додаткових аргументів на підтримку своєї позиції:«Наприклад, Інтернет – найсучасніший майданчик для торгівлі. Він потрібен для спілкування і т.д…»4 – узагальнюємо, формулюємо висновки: «Отже, Інтернет потрібен людству …»  1234

pptx
Додано
10 квітня 2018
Переглядів
1712
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку