Презентація "Студентська революція на граніті"

Про матеріал
Комп’ютерна презентація стає частиною уроку, допомагаючи вчителю якнайкраще висвітлити програмовий матеріал, разом з тим немає потреби приносити на урок велику кількість паперових карт та малюнків і картин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Студентська революція на граніті2-17 жовтня 1990 року

Номер слайду 2

2–17 жовтня 1990 року в центрі Києва протягом 16 днів відбулися події, які увійшли в історію України як Революція на граніті.

Номер слайду 3

За ініціативою Української студентської спілки (УСС) та львівського «Студентського братства» відбулася низка широкомасштабних акцій громадянської непокори. Молоді люди оголосили політичне голодування, утворивши наметове містечко в центрі столиці на тодішній площі Жовтневої революції (нині майдан Незалежності).

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Вимоги студентів. Головними вимогами Революції на граніті були:– відмова від підписання союзного договору;– проведення позачергових виборів парламенту на багатопартійній основі не пізніше від весни 1991 року;– відставка голови уряду Віталія Масола, який виступав за поступові реформи;– повернення українців строкової служби на територію України;– проведення націоналізації майна КПУ та ЛКСМУ.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Перемога студентів17 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову «Про розгляд вимог студентів, які проводять голодування в м. Києві з 2 жовтня 1990 року», якою формально було прийнято умови протестувальників, щоправда, у пом’якшеному вигляді. Революція на граніті перемогла – вперше за багато десятиліть громадські активісти у відкритій боротьбі змусили компартійну владу погодитися на їхні політичні вимоги.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

https://www.radiosvoboda.org/a/30869089.html. Використано інтернет-ресурс:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 грудня 2020
Переглядів
4722
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку