Презентація "Сучасні брандмауери"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати як учнівський проект або на уроках інформатики. Можна використовувати як дітям, так і дорослим. Дуже буду рада, якщо цей матеріал стане у нагоді.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні брандмауери. Виконала учениця 10 класу. Балтазарівської ЗОШ I-III ступенів. Дону Андріана

Номер слайду 2

Брандмауер - це система або комбінація систем, що дозволяють розділити мережу на дві або більше частин і реалізувати набір правил, що визначають умови проходження пакетів з однієї частини в іншу.

Номер слайду 3

Як правило, ця межа проводиться між локальною мережею підприємства та INTERNET, хоча її можна провести і всередині локальної мережі підприємства. Брандмауер таким чином пропускає через себе весь трафік. Для кожного пакету, що проходить брандмауер приймає рішення пропускати його або відхилити.

Номер слайду 4

Існує кілька типів брандмауерів із різними видами фільтрування трафіку. Брандмауер першого покоління працює як пакетний фільтр, порівнюючи основну інформацію, таку як оригінальне джерело, призначення пакета, використовуваний порт чи протокол, з визначеним переліком правил. Друге покоління брандмауера містить ще один параметр для налаштувань фільтра — стан з'єднання. На основі цієї інформації технологія може відслідковувати дані про початок з’єднання та поточні з’єднання.

Номер слайду 5

Брандмауери третього покоління побудовані для фільтрування інформації за допомогою усіх рівнів моделі OSI, зокрема і прикладного рівня. Вони розпізнають програми та деякі широко поширені протоколи, такі як FTP та HTTP. На основі цієї інформації брандмауер може виявляти атаки, які намагаються обійти його через дозволений порт або несанкціоноване використання протоколу.

Номер слайду 6

Які переваги використання брандмауера?Він забезпечує покращення безпеки та захист пристроїв від шкідливого вхідного трафіку. Також технологія може фільтрувати вихідний трафік. Це допомагає зменшити ймовірність викрадення даних зловмисниками. Крім цього, важлива функція брандмауера полягає у зменшенні ризику пристроїв стати частиною ботнету — шкідлива мережа з великою групою пристроїв, що управляється кіберзлочинцями.

Номер слайду 7

Фаєрвол потрібний для компаній з мережами, які складаються з декількох робочих станцій, з’єднаних з мережею Інтернет. Він створює єдину точку входу, де деякі зовнішні загрози ідентифікуються та знешкоджуються.

Номер слайду 8

Брандмауер також відокремлює внутрішні системи компанії від публічного Інтернету, і таким чином створює захищене середовище з вільним та безпечним переміщенням даних.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сиротенко Валентина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 червня 2020
Переглядів
13762
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку