Презентація "Сучасний Китай Китай 21-го століття. Гігант з величезними примхами "

Про матеріал
Презентація "Сучасний Китай.Китай 21-го століття. Гігант з величезними примхами" створена в процесі розробки уроку-кейсу "Китай". Мета презентації - показати можливості та аспекти розвитку цієї азійської країни,яка за невеликий період часу створила другу(після США) економіку світу і претендує на світове лідерство...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасний Китай Китай 21-го століття. Гігант з величезними примхами

Номер слайду 2

Загальні відомості Офіційна назва держави - Китайська Народна Республіка. Країна охоплює п’яту частину Азії, її площа становить 9,5 млн км2, а кількість населення - 1,3 млрд осіб. Підраховано, що кожний день тут народжується близько 50 тис. дітей. Столиця держави - місто Пекін. Адміністративний поділ Китаю - це провінції, їх 23, 3 муніципалітети, 5 адміністративних автономій, 2 особливі райони - Сянган (Гонконг) та Аоминь (Макао). Офіційна мова в країні - китайська. Грошова одиниця Китаю - юань.

Номер слайду 3

КНР - це дуже велика за розмірами і кількістю населення, багатонаціональна, індустріально-аграрна країна.  У країні зосереджені значні поклади різноманітних мінерально-сировинних ресурсів і, навпаки, відчувається дефіцит земельних ресурсів. У Китаї зафіксована найбільша кількість трудових ресурсів, половина з яких зайнята в сільському господарстві. Китайська економіка посідає друге місце у світі. Найдинамічніше в країні розвиваються новітні галузі машинобудування, торгівля і туризм. Зовнішня торгівля, інвестиційна діяльність та спільне підприємництво - основні форми зовнішньоекономічної діяльності Китаю.

Номер слайду 4

Китай – це не дешево.

Номер слайду 5

Я б навіть сказав, це дорого. Часи, коли Китай був дешевою державою, закінчилися років 5-10 тому. Китай сьогодні – це сучасна капіталістична держава, де ціни визначаються ринковим шляхом. Оренда готелю коштує так само, як у Римі. Вечеря обійдеться як у Парижі. Транспорт як у Будапешті. І це не дивно, коли зарплата офіціанта у китайських мегаполісах, доходить до 1000 USD. Порада: в фінансових питаннях, розраховуйте на себе і на готівку. Звичні нам Visa і Mastercard, в Китаї майже відсутні. Дуже в багатьох місцях нема pos-терміналів. Китайці користуються внутрішньою платіжною системою та платять через свої соціальні мережі. Використати класичні платіжні картки можна в готелях і банкоматах, і то не завжди.

Номер слайду 6

Мало хто розмовляє англійською

Номер слайду 7

Оренда авто – це складно

Номер слайду 8

Їжте китайську їжу

Номер слайду 9

Багато людей, по приїзду в Китай, харчуються в МакДональдсах і подібних закладах. Це найгірше, що можна зробити в Китаї. Китайська кухня дуже різноманітна у використовуваних продуктах і комбінаціях смаків. Кожен регіон має свою специфіку у смаках і видах страв. Як на мене, то китайська кухня дає фору, всім європейським. Порада: харчуйтесь там де китайці – в місцевих не туристичних ресторанах, пробуйте вуличну їжу, тільки так Ви відчуєте справжній Китай.

Номер слайду 10

Сюрпризи в готелі В готелі, зазвичай, беруть депозит, понад вартість номеру. Його повернуть, якщо при виселенні все буде в порядку.

Номер слайду 11

Відстані і час

Номер слайду 12

Китай – велика за розміром держава. Переліт між Пекіном і Гуангжоу, триває 3 години. Це як з Будапешту полетіти у Мадрид. Розраховуйте на те, що в китайських містах, дуже багато авто, які не турбуються про пішоходів і багато пішоходів, які впевнено заважають водіям. Це сильно сповільнює рух. Порада: Користуйтесь метро і залізницею. Це найшвидший спосіб переміщень у Китаї на відносно невеликі відстані. Для пошуку розкладів, користуйте chinatrainguide.com

Номер слайду 13

Підготуйтесь до погоди В Китаї дуже різний клімат. Якщо Ви плануєте відвідати різні регіони країни, то перевірте, яка там буває погода. Коли в Пекіні можна замерзнути, в Кантоні з Вас вийде третій піт за півгодини.

Номер слайду 14

Інтернет працює дуже погано

Номер слайду 15

Сучасний Китай, має особливе відношення до інтернету. Зазвичай, його швидкість дуже низька. І я здогадуюсь, що це штучні обмеження, оскільки місцеві сайти типу alibaba.com, завантажуються миттєво. Що гірше, в Китаї нема доступу до google, facebook, youtube. І дуже погано працює viber. Зате, без проблем, функціонує WhatsApp і китайські месенджери. Порада: встановіть vpn або тимчасово відмовтесь від інтернету

Номер слайду 16

Роумінг дуже дорогий Вартість хвилини вхідних/вихідних дзвінків у Китаї від українських операторів, складає 80 грн/хв. І ніхто не пропонує спеціальних роумінг-пакетів.

Номер слайду 17

Розетки відрізняються від наших Цим все сказано. В Китаї інший стандарт підключення. До речі, в Гонконгу, розетки відрізняються від китайських і європейських разом взятих. Порада: завжди майте з собою універсальний перехідник-трійник і Ви будете самою шанованою людиною в аеропорту.

Номер слайду 18

Як Китай готується стати наймогутнішою державою?

Номер слайду 19

157-метрове «Кільце життя» побудували в Фушуні, в провінції Ляонін. На будівництво споруди пішло 3 тисячі тонн сталі та близько 16 млн доларів.

Номер слайду 20

Китай вкладає шалені кошти у розвиток сучасних технологій та вивчення штучного інтелекту. Поряд з тим, країна має жорстку цензуру та інформаційну закритість. Що ж задумали у Піднебесній? ФАКТ. У 2017 році влада Китаю ухвалила план розвитку ІТ-індустрії в країні. Китайці поставили чітку мету – до 2035 року стати світовим лідером у галузі ІТ. Одним із основних напрямків роботи стане розробка та вивчення штучного інтелекту. Відразу ж після ухвалення рішення ключові ІТ-корпорації у Китаї об’єдналися для розробки штучного інтелекту нового покоління. До робочої групи увійшли представники таких компаній, як Tencent, Baidu, Alibaba та iFlytek. Крім держави, вкладати кошти у розвиток технологій безперервно продовжують китайські компанії. Найамбітніші плани китайців – винайти метод використання штучного інтелекту в медичній сфері, впровадження технологій у міську інфраструктуру та систему освіти.

Номер слайду 21

Змагання машин без двигуна. Один з учасників — автомобіль в стилі «Пек-Мен».

Номер слайду 22

ТАЄМНИЦІ ТА ЦЕНЗУРА. Китай достатньо закрита країна, в якій діє жорстка цензура, особливо в мережі інтернет. У Китаї існує “свій власний світ”, який перебуває під жорстким інформаційним контролем.  Країна має свою соціальну мережу, адже Facebook та Twitter у Китаї заборонені. Не працює у Піднебесній і Google. Замість цього існують власні пошукові системи та мапи. Те ж стосується й різноманітних додатків для смартфонів. Зазначимо, що Youtube в Китаї також заборонений. Через таку інформаційну обмеженість більшість західних ЗМІ недоступні для китайців. Виходить, що вони живуть у своєму закритому від зовнішньої інформації світі. Більш того, всі соціальній мережі та месенджери знаходяться під пильним контролем влади, а спілкування на заборонені теми карається.

Номер слайду 23

Так виглядають з висоти старі райони Макао, розташовані прямо перед гігантськими хмарочосами.

Номер слайду 24

КРАЇНА КОНТРАСТІВ. Попри заборони та обмеження, Китай щорічно випереджає інші країни у різних галузях. Країна поставила собі за мету досягти глобального лідерства та економічного панування у світі. Експерти не раз заявляли, що найближчим часом Китай стане економічним лідером. Судячи з всього, так воно і буде. У 2016 році інвестиції Китаю в США вперше в історії перевищили американські інвестиції в КНР. Китай вже став найбільшим імпортером та готується стати найбільшим експортером світу. СВІТОВЕ ПАНУВАННЯ? Тотальне лідерство Китаю вже не виглядає нездійсненним прогнозом. Якщо країна досягне першість і в ІТ-сфері, то у майбутньому вона зможе диктувати свої правила гри всьому світу.

Номер слайду 25

Вражаючі китайські розв'язки з висоти схожі на лабіринти

Номер слайду 26

Ще однією особливістю країни є заохочення еміграції. Станом на 2017 рік населення Китаю складало 1,4 млрд осіб. Китайська діаспора вважається однією з найчисельніших у світі. По різним оцінкам, чисельність діаспори у всьому світі складає 45-80 млн осіб. Найбільше китайців проживає у США, Тайвані, Сінгапурі, Росії та Канаді. Китайська діаспора є не лише найчисельнішою, а й найорганізованішою у світі. Китайці вважають походження важливішим за громадянство. Будь-який китаєць за кордоном вважається підданим Піднебесної.

Номер слайду 27

Китайський велетень Найдовший міст на планеті знаходиться в Китаї. Називається він Даньян-Куньшаньский віадук. Його довжина становить 164,8 кілометра. З них близько 9 кілометрів проходить над озером Янчен.

Номер слайду 28

Найбільший у світі радіотелескоп, який отримав назву «Око неба», знаходиться в горах провінції Гуйчжоу на південному заході Китаю. Передбачається, що технологічне диво щодня відвідуватимуть близько 2 тисяч осіб.

Номер слайду 29

За словами експерта, сучасний Китай – це сильна та динамічна економіка, яка стає все більш високотехнологічною. Діаспора використовується КНР як інструмент просування державних інтересів та національної експансії. Іншим важливим фактором є перенаселення Китаю. Політика КНР цілком зрозуміла: замість створення вибухонебезпечної ситуації всередині країни вони виштовхують населення назовні, однак зберігають з ним зв’язок і взаємну підтримку. Китайцям, які залишили країну, невигідно свариться зі своєю державою або бути байдужими до неї», – розповідає експерт Юрченко. КНР навіть не приховує планів стати світовим лідером. За кількістю населення він вже домінує над Заходом, і впевнено наздоганяє його економічно і технологічно. Коли мова йде про світове панування, відстані вже не грають великої ролі – підсумовує політолог.

Номер слайду 30

Військові тренування морпіхів.

Номер слайду 31

Джерела інформації https://podorozhuy.com.ua/cikavi-fakty-pro-kitay/ https://uk.etcetera.media/yak-kitay-gotuyetsya-stati-naymogutnishoyu-derzhavoyu.html https://subject.com.ua/textbook/geography/geography10/38.html http://mapme.club/poradi/2753-kitaj-21-go-stolittya-suchasnij-gigant-z-velicheznimi-primxami.html http://mapme.club/poradi/6779-u-kitai-mozhna-bezkoshtovno-podivitisya-na-radioteleskop-zdatnij-zloviti-signal-na-misyaci.html

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Vasylega Elena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Струк Ірина Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Чала Світлана Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Ярош Юрій Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
ppt
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
25 січня 2019
Переглядів
14341
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку