Презентація "Сутність та завдання оцінювання навчальних досягнень учнів з ООП"

Про матеріал
Тема: Методика диференційованого оцінювання навчальних досягнень учнів з особливими потребами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Методика диференційованого оцінювання навчальних досягнень учнів з особливими потребами. Сутність та завдання оцінювання навчальних досягнень учнів з особливими освітніми потребами. Підготувала: асистент учителя. Ткаленко Наталія Вікторівна

Номер слайду 2

Об’єкт оцінювання навчальних досягнень учнів спеціальних шкіл

Номер слайду 3

Функції оцінювання навчальних досягнень учнів з ООП: Контролююча. Навчально-корекційна. Діагностико-коригуючавизначення рівня досягнень окремого учня;виявлення готовності до засвоєння нового матеріалу; своєчасне надання необхідної індивідуальної допомоги;попередження можливих утруднень. спеціальна організація оцінювання навчальних досягнень, спрямована на підготовку до вивчення нового матеріалу;уточнення та поглиблення знань, їх систематизація;удосконалення навичок та вмінь.з’ясування причин труднощів, які виникають в учня під час навчання;виявлення прогалин у знаннях і вміннях;внесення коректив у діяльність учня і педагога для усунення цих прогалин.

Номер слайду 4

Стимулюючо-мотиваційна. Розвивально-виховнаспеціальна організація оцінювання навчальних досягнень учнів;стимулювання бажання у учня поліпшити свої результати;розвиток активності;формування позитивного мотиву навчання.формування в учня вміння самостійно й зосереджено працювати, використовуючи збережені аналізатори;Формування в учня умінь застосовувати прийоми контролю та самоконтролю.

Номер слайду 5

Які аспекти слід аналізувати при визначенні навчальних досягнень? Характеристики відповіді учня. Якість знань. Ступінь сформованості загально навчальних та предметних умінь та навичок. Рівень загальних інтелектуальних умінь. Досвід самостійної діяльності. Самостійність оцінних суджень тощо.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Якість знань

Номер слайду 8

Рівень загальних інтелектуальних умінь. Аналізувати; Синтезувати;Порівнювати;Абстрагувати;Класифікувати;Узагальнювати;Робити висновки;Встановлювати причинно-наслідкові зв’язки.

Номер слайду 9

Досвід самостійної діяльності: Виконання різних видів навчальної діяльності (самостійно та за допомогою вчителя). Застосування знань і вмінь у різних ситуаціях.

Номер слайду 10

Обов’язкові види оцінювання навчальних досягнень учнів

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Тематичне оцінювання здійснюється: У вигляді запису (усно-письмова форма), за умови достатнього рівня самостійної навчальної діяльності учня. Автоматично на підставі результатів з опанування учнем матеріалу теми з урахуванням поточних оцінок, навчальної активності школяра, а також після виконання відповідних підсумкових завдань з теми.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лазорко Наталія Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 березня 2021
Переглядів
2298
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку