Презентація "Світ зачарований тишею"

Про матеріал
розширювати та збагачувати знання учнів про природу та довкілля,про те,що обов’язок кожної людини-охорона рідного краю;формувати відповідальне ставлення до навколишнього світу;розвивати спостережливість,вміння аналізувати інформацію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Світ зачарований тишею»

Номер слайду 2

Я бачу безліч світів, що, злившись у гармонії, показують нам картину, яку природа малювала довгі тисячоліття, намагаючись довести її до ідеального і неповторного. Озирнувшись навколо, можна побачити світ тварин, світ дерев, світ людей, світ міст і сіл, – усі вони гармонійно співіснують і доповнюють загальну картину. Кожен світ по-своєму ідеальний і чарівний. Він має свою музику, яку не можна передати жодними інструментами. Це симфонія яку ніхто не помічає, дивовижний концерт, що кожну секунду дають невидимі артисти, не чекаючи на подяку, на вдячність, на визнання. Кожна крихта Землі свята для мого народу. Пахучі квіти – наші сестри. Ведмідь, олень, великий орел – всі вони наші брати. Лісисті гори, нектар галявин, тепло тіла коня і людина – всі належать до однієї родині. Ми знаємо сік дерев як кров, що тече в наших жилах. Ми – частина Землі, а вона – частина нас. Земля не належить людям; це люди належать Землі. Всі речі взаємозв’язані, як кров, що об'єднує нас в одну сім’ю. Що випаде на долю Землі, те випаде на долю людей. Не людина плете павутину життя, вона лише ниточка в ньому. Що вона зробить павутині, те зробить собі. Ми любимо цю Землю, як новонароджений биття серця матері. Турбуйтесь про неї. Всіма силами, усім розумом і серцем збережіть її для своїх дітей, і любіть її, як Бог любить всіх нас.

Номер слайду 3

Пробудись від сну, розплющ-но очі, Подивись, навколо світ який! Є ще зорі, і ще світить Сонце... Й не такий вже він сумний. Ось метелик сів на квітку орхідеї, Чути гул бджоли в вишневому саду, Ароматом п'янить в лісі від лілеї, Ластівки комашок ловлять на льоту. Глянь: ширяє в небі сокіл, І росіють трави вранці, на зорі. І який усюди, Боже, спокій! Благодать ще є на скривдженій Землі! Т.Руснак

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ppt
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
22 лютого 2023
Переглядів
164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку