Презентація "Узагальнення знань з теми "Одноклітинні організми. Перехід до багатоклітинності" 6 клас

Про матеріал
Дана презентація для учнів 6 класу містить відеофрагменти руху одноклітинних організмів та клітин губки. Велика увага приділяється одноклітинним організмам - збудникам хвороб, бактеріальним захворюванням та їх профілактиці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Узагальненнязнань з теми«Одноклітинні організми. Перехід до багатоклітинності»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

м

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Ви такими уявляєте собі шкідливі бактерії?

Номер слайду 18

Бактерії під мікроскопом

Номер слайду 19

Відомо 30 тис. видів бактерій. 100 видів – збудники хвороб людини. На тілі здорової людини живе від 300 до 1000 видів бактерій, загальна маса яких складає близько 1 кг! А чисельність їх клітин - 10 квадрильйонів, що в 10 разів перевищує чисельність клітин самої людини.

Номер слайду 20

Бактеріальні хвороби. Ангіна. Джерело зараження –хворі люди.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Кишкові інфекції – група інфекцій, що викликає  захворювання органів травлення з такими симптомами, як біль у животі, підвищена температура тіла, пронос, блювання. style.font. Weight

Номер слайду 23

До кишкових інфекцій відносяться такі небезпечні захворювання як черевний тиф, дизентерія, сальмонельоз, ботулізм, гастроентероколіти. Всі ці захворювання виникають внаслідок вживання інфікованих харчових продуктів або води. Бактерії проникають в організм людини також через брудні руки, брудні продукти харчування.rrrr

Номер слайду 24

Ботулізм – гостра кишкова інфекційна хвороба.. Захворювання найчастіше пов’яне з вживанням продуктів домашнього консервування (гриби, м’ясо, риба, салати, овочі).

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Шляхи поширення бактеріальних захворювань. Через шлунково-кишковий тракт разом з їжею чи питвом Бактерії-збудники сальмонельозу, дизентерії, холери, чуми

Номер слайду 27

Шляхи поширення бактеріальних захворювань. Через дихальні шляхи з повітрям. Збудники туберкульозу, ангіни, пневмонії, дифтерії

Номер слайду 28

Шляхи поширення бактеріальних захворювань. Через пошкодження покривів. Бактерії, що паразитують у шкірі, нігтях (збудники сибірки, правцю, бешихи)

Номер слайду 29

Шляхи поширення бактеріальних захворювань. За допомогою комах і кліщів-переносників. Збудники чуми, висипного тифу, сальмонельозу, туберкульозу та ін.

Номер слайду 30

мити руки з милом після роботи і перед вживанням їжі;тримати в чистоті кухонний посуд;тримати у чистоті своє тіло і одяг;систематично чистити і струшувати верхній одяг після прогулянок;підтримувати чистоту в житлових і робочих приміщеннях;чистити меблі та предмети інтер'єру від бруду й пилу, витирати взуття перед входом у приміщення;уживати лише якісні продукти харчування, кип'ячену воду й молоко, вимиті фрукти й овочі, ретельно проварені м’ясо й рибу;знищувати мух, комарів, кліщів та інших комах-кровососів;ізолювати і вчасно лікувати хвору людину. Для профілактики бактеріальних захворювань необхідно дотримуватися правил особистої гігієни:

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
23 лютого 2023
Переглядів
280
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку