До кишкових інфекцій відносяться такі небезпечні захворювання як черевний тиф, дизентерія, сальмонельоз, ботулізм, гастроентероколіти. Всі ці захворювання виникають внаслідок вживання інфікованих харчових продуктів або води. Бактерії проникають в організм людини також через брудні руки, брудні продукти харчування.rrrr
мити руки з милом після роботи і перед вживанням їжі;тримати в чистоті кухонний посуд;тримати у чистоті своє тіло і одяг;систематично чистити і струшувати верхній одяг після прогулянок;підтримувати чистоту в житлових і робочих приміщеннях;чистити меблі та предмети інтер'єру від бруду й пилу, витирати взуття перед входом у приміщення;уживати лише якісні продукти харчування, кип'ячену воду й молоко, вимиті фрукти й овочі, ретельно проварені м’ясо й рибу;знищувати мух, комарів, кліщів та інших комах-кровососів;ізолювати і вчасно лікувати хвору людину. Для профілактики бактеріальних захворювань необхідно дотримуватися правил особистої гігієни: