Презентація " Танграм"

Про матеріал
Буквально слово танграм означає «сім дощечок майстерності». Танграм - головоломка, що складається з семи танів (плоских геометричних фігур). Додаток до уроку, на якому потрібно виготовити настільну гру для молодших школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Буде цікаво…Танграм. Федоренко С. М.

Номер слайду 2

Танграм Буквально слово танграм означає «сім дощечок майстерності». Танграм - головоломка, що складається з семи танів (плоских геометричних фігур), отриманих діленням квадрата на сім частин, які складають певним чином для отримання іншої, більш складної фігури (що зображує людину, тварина, предмет домашнього вжитку і т. д. )

Номер слайду 3

Тан - базовий елемент танграма. Танграм - старовинна східна головоломка з фігур, які одержані при розрізанні квадрата на 7 частин особливим чином: - 2 великих трикутника, - один середній, - 2 маленьких трикутника, - квадрат ,- паралелограм.

Номер слайду 4

Історія виникнення танграмаІснує цілий ряд версій і гіпотез виникнення гри «Танграм». Легенда про те, як три китайскі мудреці придумали Танграм. Легендапро розбиту плитку. Ши – Чао - Тю

Номер слайду 5

Легенда «Про розбиту плитку» Більше 4000 тисяч років тому в однієї людини з рук випала порцеляновий плитка і розбилася на сім частин. Засмучений, він поспіхом намагався її скласти, але кожен раз отримував все нові цікаві зображення. Це заняття виявилося настільки захоплюючим, що згодом квадрат, складений з семи геометричних фігур, назвали Дошкою Мудрості.

Номер слайду 6

Легенда про те, як три китайскі мудреці придумали Танграм  Майже дві з половиною тисячі років тому у немолодого імператора Китаю народився довгоочікуваний син і спадкоємець. Йшли роки. Хлопчик ріс здоровим і кмітливим не по літах. Одне турбувало старого імператора: його син, майбутній володар величезної країни, не хотів вчитися. Хлопчикові доставляло більше задоволення цілий день бавитися іграшками. 

Номер слайду 7

Імператор покликав до себе трьох мудреців. Один з них був відомий як математик, інший прославився як художник, а третій був знаменитим філософом. Імператор повелів їм придумати гру, бавлячись якої, його син збагнув би начала математики, навчився дивитися на навколишній світ пильними очима художника, став би терплячим, як справжній філософ, і зрозумів би, що часто складні речі складаються з простих речей. математикхудожникфілософ

Номер слайду 8

Три мудреці придумали "Ши-Чао-Тю" - квадрат, розрізаний на сім частин. Кажуть, що танграм був улюбленою грою Наполеона, який, втративши трон, у вигнанні проводив довгі години за цією забавою, «тренуючи своє терпіння і винахідливість». Ши-Чао-Тю

Номер слайду 9

Приготувати матеріали ( фанеру, ДВП ) та інструмент Розмітити танграм. Акуратно випиляти кожну частину головоломки. Виготовлення танграма:

Номер слайду 10

Правила гри. Фігура повинна складатися з семи частин танграма. Частини не повинні накладатися одна на іншу. Частини мають дотикатися одна до другої.

Номер слайду 11

Завдання гри

Номер слайду 12

Танграм

Номер слайду 13

Завдання гри

Номер слайду 14

Виготовлення танграма

Номер слайду 15

Танграм своїми руками

pptx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
2968
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку