Презентація "Техніка прийому м'яча у волейболі"

Про матеріал
Прийом м'яча – це технічний прийом гри, який використовується з метою прийняти його та довести до пасуючого. Виділяють прийом в захисті і прийом-передача та перебивання м'яча через сітку. . В сучасному волейболі використовуються такі способи прийому м'яча: двома руками знизу, двома руками зверху, однією рукою знизу та прийом у падінні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕХНІКА ПРИЙОМУ М'ЯЧА У ВОЛЕЙБОЛІ

Номер слайду 2

Прийом м’яча – це технічний прийом гри, який використовується з метою прийняти його та довести до пасуючого. Виділяють прийом подачі, прийом в захисті і прийом-передача.

Номер слайду 3

У сучасному волейболі використовуються такі способи прийому м’яча: прийом м'яча двома руками знизу, прийом м'яча двома руками зверху, прийом м'яча однією рукою знизу у падінні. прийом м'яча двома руками знизу у падінні. Прийом подачі в сучасному волейболі багато в чому визначає ефективність нападаючих дій команди. Показником якості прийому першого м’яча служить точність першої передачі.

Номер слайду 4

Найбільш поширеним є таке положення рук, коли права долоня накладається на ліву, великий палець лівої руки притискається до правих пальців і розташовується паралельно великому пальцю правої руки. Обидві кисті відгинаються внизу і в прийомі м'яча не беруть участь.

Номер слайду 5

Прийом м'яча знизу двома руками. Прийом м'яча знизу двома руками, застосовується для прийому подач, передач, і перебивання м'яча через сітку. Техніка виконання: переміщення до місця зустрічі з м'ячем кроком, стрибком або бігом у вихідне положення:- У вихідному положенні ноги зігнуті в колінних суглобах, тулуб незначно нахилений вперед, руки в ліктьових і променезап'ясткових суглобах випрямлені, кисті з'єднані в «замок» і розташовуються перпендикулярно траєкторії польоту м'яча- При наближенні м'яча ноги розгинаються разом з незначним рухом руками вперед-вгору - Удар по м'ячу виконують передпліччям,

Номер слайду 6

Підготовчі вправи: Комплекс підготовчих вправ для навчання прийому м'яча знизу двома руками включає: вправи для розвитку рухливості впроменезап'ясткових, ліктьових і плечових суглобах; сили м'язів плечового пояса; швидкості рухів на майданчику. Підвідні вправи:- Імітація прийому у вихідному положенні;- Імітація прийому після переміщення;- Підбиття м'яча однією рукою з відскоком від підлоги

Номер слайду 7

Прийом двома руками знизу  найчастіше використовують для приймання силових і планеруючих подач. Вихідне положення — основна або низька стойка. Прямі руки витягують вперед, лікті максимально зближують. Одна рука стиснута в кулак, друга — охоплює його так, щоб його великі пальці були паралельними. Тулуб тримається вертикально, руки працюють лише в плечових суглобах, м'яч приймається на передпліччя.

Номер слайду 8

Прийом м'яча зверху двома руками. Це основний прийом у волейболі, що дозволяє точно направити м'яч товаришу по команді.

Номер слайду 9

Принцип верхнього прийому м'яча складається в діях: Вихідна позиція - стоячи рівно, на прісогнуто ногах, з винесеними вперед і вгору руками, зігнутими в ліктях. Під час прийому м'яча кисті повертаються долонями вгору, пальцями один до одного. Подача приймається трохи напруженими пальцями кистей, щільно охоплюють м'яч. Прийом м'яча відбувається на рівні особи. Для виштовхування м'яча в потрібному напрямку відбувається розпрямлення колінних, ліктьових і зап'ястних суглобів.

Номер слайду 10

ПРИЙОМ М'ЯЧА ОДНІЄЮ РУКОЮ ЗНИЗУ З ПОДАЛЬШИМ ПАДІННЯМСпосіб застосовується для того, щоб прийняти далекий м'яч, якщо ніяким іншим способом вже не дістати. Техніка виконання прийому: Гравець робить випад в сторону, з якої летить м'яч. При цьому виставляється вперед нога, яка знаходиться з стогони м'яча. Рука відводиться назад і готується до прийому м'яча пензлем з зігнутими пальцями. Після удару проводиться падіння в стогону випаду. Плечі підвертаються, і здійснюється перекочування через плече.

Номер слайду 11

ПРИЙОМ М'ЯЧА ЗНИЗУ ДВОМА РУКАМИ З ПОДАЛЬШИМ ПАДІННЯМ. Застосовують для швидкого переміщення до м'ячів, що далеко падають і для виведення центра ваги за площу опори. Розрізняють кілька способів падіння:-Падіння перекатом на спину.- Падіння з перекидом через плече- Падіння вперед на руки й перекатом на груди. Техніка виконання прийому: Вихідна позиція схожа з попереднім способом: гравець переміщається ближче до м'яча і робить випад однією ногою в напрямку м'яча. Руки готуються прийняти м'яч, по техніці прийому двома руками. Після прийому м'яча рівновагу неминуче зміщується назад, тому відбувається падіння. Недосвідченим гравцям важливо заздалегідь окремо відпрацювати техніки падіння і захистити зап'ястя і колінні суглоби наколінниками з метою запобігання травми.

pptx
Додано
27 лютого
Переглядів
362
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку