Презентація "Технологічний етап"

Про матеріал
Презентація до уроку "Технологічний етап" Модуль Кулінарія. Технології, 10(11) клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Етапи проєктування. IІІ. Технологічний етап

Номер слайду 2

1. Організуйте робоче місце Під час роботи на кухні щоб уникнути порізів рук, опіків та інших травм, дотримуйтеся вимог безпечної праці та санітарногігієнічних вимог.

Номер слайду 3

Правила безпечної праці1. Утримувати підлогу сухою, щоб не посковзнутися.2. Перед роботою перевірити шнуриелектроприладів, вони мають бути цілими і без оголених ділянок.3. Не залишати нагрівальні прилади безнагляду, це може спричинити пожежу.

Номер слайду 4

Правила безпечної праці4. Не допускати заливання плити киплячою рідиною, жиром. Стежити, щоб у розігрітий жир не потрапила рідина: так можнаотримати опіки від бризок гарячого жиру.5. Вмикати і вимикати електроплитуслід сухими руками, тримаючись за вилку,а не за шнур. 6. Під час роботи з ножом слід бути особливо обережними. Передавати колючі та ріжучі інструменти та прилади необхідно ручкою вперед.

Номер слайду 5

Правила безпечної праці7. Відкривати пляшки, банки з консервами і компотами слід спеціальним ножом.8. Робоче місце має бути добре освітленим.

Номер слайду 6

Санітарно-гігієнічні вимоги. Утримувати в чистоті робочий стіл. Працювати тільки чистими руками,у фартушку та кухарському капелюсі/косинці. Використовувати тільки чистий посуд таприбори.

Номер слайду 7

2. Приготуйте набір солодощів та напоїв за планом1. Підготовчі роботи:• підготуйте робочий стіл;• підготуйте інгредієнти;• розкладіть на столі підготовлені інгредієнти.2. Приготування страви:• приготуйте виріб відповідно технологіїприготування.3. Оформлення страви:• оформите десерти відповідно до задуму.

Номер слайду 8

3. Підберіть посуд для проекту:• тарілки;• вази;• підставки;• етажерки;• посуд для напоїв.

Номер слайду 9

4. Підготуйте додаткові аксесуари для презентації• Картки, стікери, наліпки. Для тогощоб гості знали, які десерти на них чекають, бажано поставити міні-картки з коротким описом. Подібна інформація буде цікава для гостей і допоможе запобігти неприємним моментом, пов’язаним з можливими алергічними реакціями.• Паперові пакети та коробки для пакування солодощів.

Номер слайду 10

Визначити тематику для свого кенді- бару. Підібрати з інтернету фотографії які можна використати для ідеї вашого кенді-бару. Завдання

pptx
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний рівень) 10 клас (Коберник О.М. та інші)
Додано
22 листопада
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку