Презентація "Технологія приготування холодних супів"

Про матеріал
Презентація на тему: "Технологія приготування холодних супів", для учнів з професії "Кухар"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

В готування треба вкласти душу свою. Їсти з тими, хто дорогий. Тоді серце Ваше, в їжу втілене, з'єднується з парами любові і перетворює вечерю в справжнє свято. – Карло Петрині

Номер слайду 2

Тема програми : Технологія приготування супів Тема уроку : Технологія приготування холодних супів Мета уроку : Ознайомити з асортиментом, технологією приготування, вимогами до якості та правилами подачі холодних супів

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Температура подачі кулешиків Які супи-пюре не заправляють борошняною пасеровкою? Що подають до кулешиків? Що використовують для покращення смаку і підвищення харчової цінності Продукти,з яких готують супи-пюре Чим заправляють супи-пюре? Маслом Горох, картопля,гриби, овочі, м’ясо, птиця З крупою Льєзон з жовтків і молока 55є С Сухі грінки або пиріжки

Номер слайду 5

Технологія приготування холодних супів План уроку : 1. Холодні супи в кухнях народів світу. 2. Загальні відомості про холодні супи, їх види, технологія приготування. 3. Вимоги до якості, правила подачі.

Номер слайду 6

Кислі заливки холодних супів в поєднанні із сіллю відновлюють водний баланс зневодненого організму, втамовують не лише почуття голоду, але й не дають розтрачувати запас води, а також насичують організм корисними елементами та вітамінами.

Номер слайду 7

Холодні супи в кухнях народів світу

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

* Холодні супи — супи, які готують без теплової обробки з овочів та інших продуктів на хлібному квасі, овочевих відварах, кисло-молочних продуктах Подають холодні супи при температурі не більш як 14 °С. У тарілку можна покласти кусочок харчового льоду або подати його окремо

Номер слайду 30

Як правило, в холодних супах продукти не проходять теплову обробку, відповідно, у них зберігається більше вітамінів і корисних речовин.

Номер слайду 31

Готують холодні супи в холодному цеху Використовують промаркований посуд та інвентар (обробні дошки, ножі кухарської трійки, черпаки та ін.). Теплову обробку продуктів здійснюють у гарячому цеху

Номер слайду 32

Хлібний квас Для приготування хлібного квасу житній хліб нарізують скибочка ми, підсушують у жаровій шафі до утворення рум’яної кірочки. Підсма жені сухарі заливають кип’яченою охолодженою до температури 80°С водою і настоюють 1—1,5год. у теплому місці, періодично помішую чи. Настій зливають, а сухарі знову заливають водою і повторно насто юють 1—1,5год. У проціджене сусло (температура23—25°С)додають цукор, м’яту, дріжджі, розведені в невеликій кількості сусла, ставлять у тепле місце для бродіння на8—12год. У процесі бродіння можна дода ти родзинки і кмин. Готовий квас проціджують, охолоджують і збері гають у холодильній камері.

Номер слайду 33

Кефір Смак кефіру повинен бути кисломолочним, без сторонніх присмаків, запах специфічний; консистенція при розмішуванні однорідна, на-поминаються рідку сметану.  Допускається газоутворення, викликане нормальною мікрофлорою і не більше 2% відокремилася сироватки. Кислотність усіх видів кефіру - 85-130 ° Т.

Номер слайду 34

Овочеві відвари: Вибір тільки якісних овочів.. Вимочування овочів. Повільна варіння. Натуральні, здорові складові. Своєчасне вживання відвару.

Номер слайду 35

Всі холодні супи діляться на два види: залежно від консистенції — протерті і непротерті

Номер слайду 36

З протертих ми розглянемо – Гаспачо

Номер слайду 37

Номер слайду 38

З непротертих – Окрошку

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Правила подавання Подають при температурі не >14° С Подають в тарілці суповій великій При подачі можна додати шматочок льоду

Номер слайду 41

О 7 Ч 6 А 5 П С 3 4 А 2 Г 1

Номер слайду 42

Домашнє завдання: В. С. Доцяк “Українська кухня” (стор.) Підготувати повідомлення про відомі солодкі супи

ppt
Додано
2 квітня
Переглядів
222
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку