Презентація. Тема "Різноманітність життя на Землі. Методи вивчення організмів"

Про матеріал

Презентація містить навчальний матеріал з теми "Вступ" ( перші теми), який дозволить вчителю зробити урок більш цікавим, ілюстративним, різноманітним та полегшить учням засвоєння теми, сприятиме розвитку інтересу до вивчення біології.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

РІЗНОМАНІТНІСТЬ ЖИВИХ ОРГАНІЗМІВ

Номер слайду 2

ВІРУСИНеклітинні форми життя. Виявляють ознаки життя лише всередині інших організмів, клітин.

Номер слайду 3

1. Сталактити – кам'яні нарости із солей кальцію в печерах, що збільшуються з кожним роком. Вони ростуть?2. Синиця щодня приносить пташенятам комах. Вони ростуть?3. З гранітної брили шляхом подрібнення отримують щебінь. Вона розмножується?4. Вітер розносить парашутики кульбаби з насінинами. Це розмноження?5. Під час дощу річка поповнюється водою. Вона живиться?

Номер слайду 4

6. У рослині під дією сонця з води й вуглекислого газу утворюється крохмаль. Це живлення?7. На вершині вулкану є кратер, з якого періодично виходить дим. Це дихання?8. Риба поглинає розчинений у воді кисень. Це дихання?9. Коли дують вітри, на барханах і дюнах зміщується пісок. Це рух?10. Зранку квітка розкриває свої пелюстки, а ввечері закриває. Це рух?

Номер слайду 5

Правильні відповіді:живі організми – 2, 4, 6, 8, 10;неживі тіла – 1, 3, 5, 7, 9.

Номер слайду 6

Заповніть схему поняттями: гриби, окунь, живі організми, капуста, тварини, маслюк, тарган, рослини, ящірка, ялина. Підкоректуйте схему.

Номер слайду 7

Середовище життя живих організмів - частина природи, де мешкають організми і звідки вони отримують поживні речовини. Наземно-повітряне;Водне;Ґрунтове;Живі організми.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

МЕТОДИ ВИВЧЕННЯ ОРГАНІЗМІВ

Номер слайду 10

Домашнє завдання: есе (роздум) на тему «Чому біологію вважають наукою майбутнього?»

pptx
Додав(-ла)
Стойка Тетяна
Додано
29 вересня 2018
Переглядів
4806
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку