Презентація. Тема:"Вплив рухової активності на благополуччя людини"

Про матеріал
Презентація.(Матеріали до уроку з основ здоров’я) Тема:"Вплив рухової активності на благополуччя людини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив рухової активності на благополуччя людини. Підготував: вчитель: основ здоров'я. Шевенко Альона Миколаївна

Номер слайду 2

Рухова активність. Рухова активність впливає на збереження і зміцнення здоров'я людини. Фізичні вправи підвищують загальний тонус і працездатність, а також стимулюють захисні сили організму - зростає стійкість до несприятливих впливів навколишнього середовища, тому лікувальна фізкультура широко застосовується в медичній практиці.

Номер слайду 3

Користь рухової активностіВ користь рухової активності були впевнені великі люди всіх епох. Вчений-натураліст М. В. Ломоносов вважав за необхідне «намагатися всіляко бути в русі тіла». Видатний полководець А. В. Суворов сам робив гімнастику, гартувати і того ж вимагав від солдатів. Найбільший фізіолог І. Павлов до останніх днів здійснював прогулянки - піші, велосипедні та лижні. Під впливом фізичних вправ удосконалюється будова і діяльність всіх органів і систем органів, підвищується працездатність і зміцнюється здоров'я.

Номер слайду 4

Негативний вплив на формування рухової активності. На формування рухової активності можуть чинити негативний вплив такі чинники: прийом алкоголю зменшує запас вуглеводів в м'язах, що веде до зниження працездатності, погіршується витривалість. При тютюнопаління змінюється еластичність м'язів і інтенсивні м'язові скорочення супроводжуються болем.

Номер слайду 5

Гіподинамія . З розвитком цивілізації людині доводиться витрачати менше м'язових зусиль. Це веде до зниження рухової активності - гіподинамії (від лат. Hypo - під, dynamist - сила). Гіподинамія сприяє: швидкої стомлюваності і розладів в діяльності нервової системи; нарощування надлишковий маси тіла за рахунок відкладень жиру; збільшення ризику захворювань серцево-судинної системи і сприяє постійному нервовій напрузі; порушення обміну речовин, що проявляється в погіршенні діяльності травної системи і збільшення шару жирової тканини.

Номер слайду 6

Рух-це життя !Відомий фізіолог І. П. Павлов прожив довге життя — 86 років. До кінця своїх днів він залишався бадьорим, фізично міцним, працездатним. У глибокій старості він писав: «Усе своє життя я любив і люблю розумову працю і фізичну, і, мабуть, все-таки другу — більше». Часто можна було бачити, як він копає грядку або їде на велосипеді, біжить на лижах. Це позитивно впливало на його наукову роботу. «Життя потребує руху»,— сказав Арістотель, і цього закону життя притримувався І. П. Павлов.

Номер слайду 7

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Глоба Антоніна Йосипівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
16 жовтня 2020
Переглядів
7395
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку