Презентація: "Теплоенергетика"

Про матеріал
Мультимедійна презентація може бути використана до викладання теми : "Теплоенергетика", " Збереження енергії"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕПЛОЕНЕРГЕТИКА. СПОСОБИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЕНЕРГЕТИЧНИХ РЕСУРСІВ Комунальний заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22 Вінницької міської ради»Підготувала вчитель фізики: Согур І. Б.

Номер слайду 2

Якщо ви думаєте на рік уперед — сійте зерна. Якщо ви думаєте на 10 років уперед — саджайте дерева. Якщо ви думаєте на 100 років уперед — виховуйте людину. Невідомий поет стародавнього Китаю. Епіграф уроку:

Номер слайду 3

За горами гори, хмарою повиті,засіяні горем, кровію политі. Споконвіку прометеятам орел карає,що день божий довбе ребра. Й серце розбиває. Розбиває, та не вип'єживущої крові, —воно знову оживаєІ сміється знову. Шевченко Т. Г., поема «кавказ»

Номер слайду 4

Традиційні джерела енергії

Номер слайду 5

Теплоелектростанції

Номер слайду 6

{BC89 EF96-8 CEA-46 FF-86 C4-4 CE0 E7609802}Джерело енергіїПозитивні сторони. Негативні сторони. Вугілля Нафта Газ Ядерна енергія. Стабільність, доступність. Проста у використанніВідносна безпечність. Простота для використання. Доступність, дешевизна, велика кількість. Невідновлювальність. Забруднення навколишнього середовища. Проблеми зі зберіганням відходів. Невідновлювальність. Обмежений доступ. Пожежонебезпека, забруднення навколишнього середовища. Невідновлювальність. Обмежений доступ. Вибухонебезпечність. Невідновлювальність. Забруднення навколишнього середовища. Ризик розповсюдження ядерної зброї. Тяжкі наслідки нещасних випадків

Номер слайду 7

Задача: Обчислити скільки енергії споживає лампа розжарення, працюючи 12 годин на добу на протязі року. Порахувати скільки вугілля потрібно спалити на ТЕС, щоб забезпечити її роботу, якщо коефіцієнт використання енергії палива складає 60%.

Номер слайду 8

Анкета«Енергозбереження у нашому домі»   {7 DF18680-E054-41 AD-8 BC1-D1 AEF772440 D}У нашому доміТак. НіЯкщо у вас вийшло: Від 1 до 5 відповідей «так». Вам потрібно освоїти методики для того, щоб ефективно зберігати енергію, почніть зараз!Від 6 до 10 відповідей «так». У Вас багато гарних звичок, які можуть слугувати основою для подальшої роботи над тим, як ефективно зберігати енергію у Вашій оселі. Від 11 до 15 відповідей «так». Ви є зразком всім іншим в тому, як потрібно зберігати енергію. Від 16 до 20 відповідей «так». Хтось з Вашої сім’ї повинен стати керівником Міністерства палива та енергетики.

Номер слайду 9

Вправа «мікрофон» Сьогодні я дізнався…Тепер я можу…Було цікаво…Я зрозумів, що…Мене здивувало…Урок дав мені для життя…Мені захотілося…

Номер слайду 10

Домашнє завдання Зафіксувати і порівняти кількість енергії, використаної:звичайно протягом доби у вашому домі, протягом наступної доби максимально зберігати енергію.

Номер слайду 11

Здавалося, що буде так завжди – зелене листя і блакитне небо,І чистота джерельної води – всього доволі, стільки, скільки треба. Здавалось людям, що ось так весь часземля ділитись щедро буде з нимивсім тим, що відкладала про запас – скарбами невичерпними своїми. Та час минає, все ясніш стає:робити треба висновки належні. Земля свої багатства віддає,вони ж, хоч і великі, не безмежні.І треба вірні нам шляхи знайти,щоб те, що є у людства, зберегти.

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 18. Теплоенергетика. Способи збереження енергетичних ресурсів
Додано
21 січня 2022
Переглядів
1559
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку