Презентація з фізики для 8 класу на тему "Послідовне з’єднання провідників".

Про матеріал
Презентація у вигляді опороного конспекту лекції. Розроблено з метою покращити візуальне сприйняття учнівством навчального матеріалу. Допоможе вчительству при підготовці до лекційних занять з відповідної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Послідовне з’єднання провідників.8 клас. Лекція 25

Номер слайду 2

2 СИЛА СТРУМУ НА ДІЛЯНЦІ КОЛА З ПОСЛІДОВНИМ З’ЄДНАННЯМ ПРОВІДНИКІВУ разі послідовного з’єднання провідників загальна сила струму в колі та сила струму в кожному провіднику однакові.

Номер слайду 3

3 НАПРУГА НА ДІЛЯНЦІ КОЛА З ПОСЛІДОВНИМ З’ЄДНАННЯМ ПРОВІДНИКІВЗагальна напруга U на двох послідовно з’єднаних провідниках дорівнює сумі напруги U1 на першому провіднику та напруги U2 на другому провіднику.

Номер слайду 4

4 МЕХАНІЧНА АНАЛОГІЯ ПОСЛІДОВНОГО З’ЄДНАННЯ ПРОВІДНИКІВ

Номер слайду 5

5 РОЗРАХУНОК ОПОРУ НА ДІЛЯНЦІ КОЛА З ПОСЛІДОВНИМ З’ЄДНАННЯМ ПРОВІДНИКІВЯкщо ділянка кола складається з кількох послідовно з’єднаних провідників, загальний опір ділянки дорівнює сумі опорів окремих провідників.

Номер слайду 6

6 РОЗРАХУНОК ОПОРУ НА ДІЛЯНЦІ КОЛА З ПОСЛІДОВНИМ З’ЄДНАННЯМ ПРОВІДНИКІВ

Номер слайду 7

Номер слайду 8

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯЯку особливість має коло, що складається з послідовно з’єднаних провідників? Поясніть, чому вимикач завжди з’єднують зі споживачем послідовно. Ділянка кола складається з послідовно з’єднаних провідників. Яким є співвідношення між загальною силою струму в ділянці та силою струму в кожному провіднику? між загальною напругою на ділянці та напругою на кожному провіднику? Як обчислити загальний опір кола, яке складається з послідовно з’єднаних провідників?Як зміниться загальний опір ділянки кола, якщо до неї послідовно приєднати ще один провідник?

Номер слайду 9

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 31. Послідовне з’єднання провідників
Додано
23 січня 2022
Переглядів
860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку