Презентація. ТИ – ВЕЛОСИПЕДИСТ. БЕЗПЕКА РУХУ ВЕЛОСИПЕДИСТА

Про матеріал
Тема презентації: ТИ – ВЕЛОСИПЕДИСТ. БЕЗПЕКА РУХУ ВЕЛОСИПЕДИСТА Клас: 3 Предмет: Основи здоров'я
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ти – велосипедист. Безпека руху велосипедиста

Номер слайду 2

Завдання: пояснити, чому на велосипеді не можна їздити тротуарами; назвати місця, де можна кататися на велосипеді до 14 років; правила перевезення вантажів і виконання маневрів; передбачати наслідки неправильного перевезення вантажів; продемонструвати сигнали велосипедистів про виконання ма­неврів.

Номер слайду 3

1791 р. У Франції граф Де Сиврак побудував з дерева двоколісну машину, яку назвав "Селярифер", на ній можна було рухатися, сидячи зверху і відштовхуючись ногами від землі.«З історії велосипеда»

Номер слайду 4

1890 рік. Практично одночасно декілька підприємств розпочали виробництво веломашин з рамами замкнутої ("діамант") форми. З цього часу сучасний вигляд велосипеда практично сформувався, а подальший прогрес лише вдосконалював окремі вузли та механізми.«З історії велосипеда»Спочатку з велосипедистів сміялися. Був час, коли поліція намагалася заборонити велосипеди, вважаючи, що вони заважають дорожньому руху. Але нині цей легкий, маневрений, дешевий і еко­логічний вид транспорту набуває дедалі більшої популярності в усьому світі.

Номер слайду 5

Різновиди велосипедів. Класифікація. Туристичний велосипед. Гоночний велосипед. Велосипед для велоболу. Велотаксі Лежачий велосипед. Веломобіль

Номер слайду 6

Робота в парах «Чи знає твій сусід будову велосипеда?»

Номер слайду 7

«Мозковий штурм»— Поміркуйте, які елементи конструкції велосипеда впливають на безпеку руху.

Номер слайду 8

Робота з підручником:1. Демонстрація елементів конструкції велосипеда, що впливають на безпеку руху.2. Демонстрація одягу для велосипедистів.

Номер слайду 9

. Висновок: перед виїздом велосипед необхідно перевірити. Гальма мають бути справні, а кермо — добре закріплене. Інакше виїжджати заборонено. Слід перевірити стан коліс, тиск у шинах, чи працює звуковий сигнал (дзвінок), оглянути світловідбивачі та ліхтар. Збираючись у тривалу подорож, слід взяти запасну камеру, насос, набір ключів, воду та їжу.

Номер слайду 10

ФІЗКУЛЬТХВЛИНКА«СВІТЛОФОР»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Гра «Склади слова»— Складіть зі слова «велосипедист» якомога більше слів, використовуючи всі ці букви.

Номер слайду 13

Конкурс «Кращий велосипедист»

Номер слайду 14

1. Як називають машину, яка рухається завдяки силі їздця? (Велосипед.)2. Як називається знак у голубому крузі із зображенням велосипеда? (Доріжка для велосипедиста.)3. Що зображує наказовий знак «Доріжка для пішоходів і велосипедистів»? (Велосипед і фігура людини.)4. Які деталі велосипеда обов'язково треба перевіряти перед виїздом? (Гальма і кермо.)5. У якому віці водій велосипеда має право рухатися по дорозі? (14 років.)6. Чи дозволяється їздити по пішохідному переходу? (Ні.)

Номер слайду 15

Дорожні знаки для велосипедистів. Велосипедна доріжка. Дати дорогу. Проїзд без зупинки заборонено. Рух заборонено. Дорога для автомобілів. Автомагістраль. Рух на велосипедах заборонено. Пішохідна зона

Номер слайду 16

Дбайте про свою безпеку!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Волик Алена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров’я 3 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В.С., Страшко С. В.)
Додано
24 березня 2019
Переглядів
14778
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку