Презентація "Ти знаєш, як плаче Прип'ять"

Про матеріал
. Час пливе невпинно. Спливають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається найбільшим горем для нас українців. Минуло 35 років з моменту аварії на Чорнобильській електростанції. Голоси Чорнобиля, катастрофи ніколи не зітруться з людської історії, не згаснуть у віках. Пропоную готовий демонстраційний матеріал для години спілкування у початкових класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТИ ЗНАЄШ, ЯК ПЛАЧЕ ПРИП’ЯТЬ?

Номер слайду 2

Ту мирну весняну ніч на берегах Прип’яті люди ніколи не забудуть. Вона була такою теплою і такою ласкавою. Саме з 25 на 26квітня 1986 року, відлік часу став далеко не мирним, а бойовим і аварійним.

Номер слайду 3

В результаті аварії на Чорнобильській АЕС було викинуто в 100 разів більше радіації, ніж від ефекту атомних бомб, скинутих на Хіросіму і Нагасакі в 1945-у році.

Номер слайду 4

800 тисяч чоловіків ризикували своїм життям та здоров'ям, аби запобігти наслідкам аварії і стабілізувати ситуацію. Вони трудилися в зоні підвищеного ризику, піддаючись впливу радіації.

Номер слайду 5

Міжнародна природоохоронна організація Грінпіс стверджує що аварія в Чорнобилі стала причиною смерті від раку близько 90 тисяч осіб по всьому світу.

Номер слайду 6

До 35-ої річниці Чорнобильської катастрофи у місті Славутич розгорнули челендж «Квітка-Відродження»Учасникам челенджу пропонується навчитися виготовляти в техніці оригамі білу троянду -"Квітку Відродження"

Номер слайду 7

Чому троянда? Ця квітка символізує місто Прип'ять, візітівкою якого були троянди!

Номер слайду 8

Чому біла? Білий колір - символ чистоти і невинності; приносить спокій; служить хорошими ліками від стресу. А білі троянди - це символ екологічно чистого довкілля!

Номер слайду 9

Чому техніка оригамі? В солідарність, розуміння та підтримку японського народу, який пережив трагедію аварії на АЕС Фукусіма - 1!

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 квітня 2021
Переглядів
821
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку