Презентація "Тип Членистоногі"

Про матеріал
Презентація може бути використана на уроці вивчення нового матеріалу при пояснення загальних ознак і систематики членистоногих.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тіло членисте, поділене на голову, груди, черевце Кінцівки членисті, рухливі, можуть згинатися. Хітиновий покрив Травна система наскрізна Нервова система у вигляді навкологлоткового кільця і черевного нервового ланцюжка Кровоносна система незамкнена Роздільностатеві, запліднення внутрішнє.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Відомо близько 20 тисяч видів ракоподібних, що мешкають в різноманітних водоймах, в тому числі і в підземних водах, деякі пристосовані до життя на суші. Багато паразитують на рибах та інших тваринах. Характерна ознака – дві пари вусиків на голові. У багатьох видів ноги зберігають примітивну будову: кожна складається з двох гілок. В процесі еволюції одна з гілок редукується. Дихають зябрами, що розвиваються на особливих виростах ніг.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Майже всі павукоподібні живуть на суші, в ґрунті, норах, серед рослинних залишків, на рослинах, паразитують на тваринах і людині. Небагато видів мешкають в прісних водоймах. Відомо близько 36 тисяч видів павукоподібних. Тіло складається із двох відділів – головогрудей і черевця, у багатьох кліщів тіло не розділене на відділи і сегменти. Вусиків немає. Дві пари видозмінених ротових кінцівок є органом захоплення і подрібнення їжі. Чотири пари ходильних ніг служать для пересування. Є отруйні і павутинні залози.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Комахи – самий багаточисленний клас тваринного світу: відомо більше 1 млн. видів комах. Живуть переважно на суші, серед рослин, в ґрунті, під каменями, рослинними залишками, в норах. Печерах, житлах людей. Тіло поділене на голову, груди, черевце. На голові є пара членистих вусиків, ротові органи, пара складних фасеточних очей. Залежно від способу живлення ротові органи мають різну будову. Є три пари ніг і дві пари крил.

ppt
Додано
4 листопада 2021
Переглядів
557
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку