Презентація "Тиждень безпеки дорожнього руху"

Про матеріал
Всеукраїнський Тиждень безпеки дорожнього руху «Безпечна країна» З 13 по 19 травня 2024 року . Цікаві завдання на кожен день.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Відгадай загадки. ПОНЕДІЛОК

Номер слайду 3

Цю стрічку не візьмешІ в косичку не вплетешь. На землі вона лежить,Транспорт вздовж по ній біжить. Тут машина не піде. Головний тут – пішохід. Щоб одне одному не заважати,Потрібно праворуч шлях тримати.

Номер слайду 4

Всі водієві розповість,Швидкість вірну вкаже. Біля дороги, як маяк,Добрий друг …Місце є для переходу,Це знають пішоходи. Нам його разлинували,Де ходити — всім вказали.

Номер слайду 5

Біжить, іноді гуде. У два ока пильно дивиться. Тільки червоне світло настане –Він в момент на місці постане Усім перехожим я моргаю, Очей же я аж троє маю: Щоб пильно глянули на мене. Червоне, жовте і зелене.

Номер слайду 6

Маленькі будинки містом біжать. В будиночках тих пасажири сидять. Тротуаром йдуть малята,Жваві хлопчики й дівчата. Не кричать і не пустують –Дуже ввічливо крокують. Симпатичні всі на вроду. Наші дітки …

Номер слайду 7

Там, де вулиця широкаІ машини в два потоки,Людям важко перейти,Треба вихід нам знайти. Під землею є прохід —Це…Ми побачили з тобою,Як одною лиш рукою,Тільки жезла він підняв —Вантажівку вмить спиняв. Що ж це за силач такий?Це, малята, …

Номер слайду 8

ДОРОЖНІЙ РУХ«Асоціативний кущ»

Номер слайду 9

МОЛОДЦІ !

Номер слайду 10

Світлофор завжди на варті !ВІВТОРОК

Номер слайду 11

Як переходиш вулицю,То завжди зупинись,І перш за все з увагою. На мене подивись. Я шлях вкажу надійний,Де небезпек нема,Трикольорові очіЯ маю недарма…

Номер слайду 12

Взагалi перший світлофор був винайдений Джеєм Найтом і встановлений в 1868 році у Лондоні задовго до розповсюдження автомобілів. Управлявся він вручну, мав два семафорних крила, а у темний час доби підсвічувався газовим ліхтарем. Світлофор використовувався для полегшення переходу пішоходів через вулицю, а його сигнали призначалися для гужових транспортних засобів. На початку 1869 року ліхтар пристрою вибухнув і поранив поліцейського, що керував світлофором.

Номер слайду 13

Після цього про світлофор забули майже на 50 років — до 1910 року, коли було розроблено і запатентовано перший автоматичний світлофорний пристрій з ліхтарями двох кольорів. Він був встановлений 5 серпня 1914 року в США мав червоний і зелений сигнал, а при перемиканні видавав звуковий сигнал. Системою керував поліцейській, який сидів у скляній будці на перехресті.

Номер слайду 14

В Україні перший світлофор встановлений у 1936 році у Харкові. На сьогодні у нашій країні налічується майже 4,5 тисячі світлофорних об`єктів, за допомогою яких здійснюється регулювання дорожнього руху.

Номер слайду 15

На честь свiтлофора встановлено пам’ятник в Лондонi, Великобританiя

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Світлофор. Корисний, високий. Зупиняє, попереджає, пропускаєДопомагає людям в дорожньому русіПомічник. СЕНКАН

Номер слайду 18

Правила дорожнього руху. СЕРЕДА

Номер слайду 19

Уважно читай!Правилазапамятай!

Номер слайду 20

Маєш знати, любий друже,Як важливо знати дуже,Рух дорожній – це наука,Це важлива в світі штука,Його знати треба всімІ дорослим, і малим. Ну що, приготувались, друзі?Тримать не будем Вас в напрузі,Наш екскурс ми розпочинаєм,Всі правила для Вас згадаєм.

Номер слайду 21

Щоб перехід був нам безпечним, Поглянуть треба нам доречно,Де пішохідний перехідІ знак, що вказує, як гід:«На ліво подивись, на право». Щоб транспорт раптом, незабаром Перед тобою не з’явився,А вчасно, врешті, зупинився. Знов озирнись ти ненароком,І йди вперед сміливим кроком.

Номер слайду 22

Але є правило важливе,Не будь безпечним та лінивим,Біля доріг ти не гуляй. Й мершій навушники знімай!Так, ось, що требаще згадати,Термінове розказати.Є важливий помічник-Придорожній рятівник. Світлофором його звуть,Він указує всім путь. На узбіччі зупинись,На світлофор ти подивись.

Номер слайду 23

Щоб шлях дороги став безпечним. Зелений ввімкне він доречно,Тепер сміливо перейти. Дорогу, друже, можеш ти. Ми знаємо, що є дороги,Є перехрестя, переходи,Правосторонні і наземні,Є двосторонні і підземні. Все це важливим дуже є,Тому вивчати треба все. Дорога, наче, як ріка,Де тротуари- берега,

Номер слайду 24

Щоб по дорозі не ходити. Й біди собі не підхопити,По тротуарам ми крокуємІ ДТП не провокуєм. Дорогу вчасно переходим. По пішохідним переходам. Коли все це ми будем знатиІ ні про як не забувати,Тоді важливий рух дорожній. Безпечний стане, не тривожний. Сміливо будем мандрувати. Світи для себе відкривати!

Номер слайду 25

Подорож у країну Дорожніх знаків. ЧЕТВЕР

Номер слайду 26

У шумному мегаполісі, невеличкому містечку, селі, або й за населеним пунктом на маленьких пішоходів чатують дорожньо-транспортні пригоди. Відмінне знання дорожніх знаків — запорука Твоєї безпеки на вулиці. Ось чому Ти маєш знати їх на зубок.

Номер слайду 27

Цей знак показує, що Ти можеш перейти з однієї частини вулиці на іншу. Однак пам’ятай, що переходити вулицю потрібно лише тоді, коли на світлофорі для пішоходів горить зелене світло. Перед тим, як перейти дорогу, поверни голову вліво, аби впевнитись, що поблизу не їде автомобіль. Дійшовши до середини дороги (до розмітки), переконайся, чи немає автомобіля справа. Якщо дорога вільна, сміливо переходь на інший бік.

Номер слайду 28

Цей знак підказує водієві, що на дорогу можуть вибігти діти, тому їхати на великій швидкості заборонено. Зазвичай такий знак ти можеш побачити біля школи, садочка або дитячого майданчика. Проте це не означає, що тут можна перебігати дорогу. Ти можеш перейти вулицю лише у спеціально відведеному місці — по зебрі. Ні в якому разі не вибігай на дорогу! Це небезпечно.

Номер слайду 29

РУХ НА ВЕЛОСИПЕДАХ ЗАБОРОНЕНИЙЯкщо ти побачиш на дорозі знак, на якому намальований велосипед у червоному кружечку, щоб ненароком не стати порушником, злізь з велосипеда (скутера, мопеда) та коти його до необхідного місця.

Номер слайду 30

РУХ ПІШОХОДІВ ЗАБОРОНЕНИЙЦей знак часто встановлюють на дорогах з особливо жвавим рухом транспорту, де немає тротуарів та узбіч. Ходити на таких ділянках дороги, а тим паче переходити на інший бік, небезпечно для життя.

Номер слайду 31

ДОРОЖНІ РОБОТИЧоловічок з лопатою в червоному кружечку сигналізує про дорожні роботи: ремонт асфальту, обрізання гілок з дерев чи будь-які інші роботи, що відбуваються безпосередньо на дорожньому полотні. Дітям ходити поблизу категорично не рекомендовано, адже там можуть падати гілки, може бути розлита гаряча смола, або можуть летіти камені, тому є ризик травмуватися.

Номер слайду 32

ЗУПИНКА ТРАНСПОРТУЗнак, на якому на синьому фоні намальований автобус, трамвай чи тролейбус, показує, що виключно в цьому місці Ти можеш сісти у транспорт або зійти з нього.

Номер слайду 33

ПІШОХІДНА ЗОНАОдним з найважливіших дорожніх знаків для дітей є і знак «Пішохідна зона». Автомобілям тут їздити заборонено, дозволено рухатись лише пішоходам. Зауваж, що на такій ділянці дороги має бути два знаки — перший сигналізує про початок пішохідної зони, а другий — про її закінчення.

Номер слайду 34

Пам’ятай! Щоб не потрапити у прикру ситуацію на дорозі, виходь з дому завчасно. Так Ти не будеш поспішати, уважно стежитимеш за учасниками дорожнього руху та звертатимеш увагу на всі знаки. Щасливої дороги!

Номер слайду 35

Номер слайду 36

ВІКТОРИНАП’ЯТНИЦЯ

Номер слайду 37

ГРАЄМО ТА ПОВТОРЮЄМО ПРАВИЛАДОРОЖНЬОГО РУХУ

Номер слайду 38

ГРАЄМО ТА ПОВТОРЮЄМО ПРАВИЛАДОРОЖНЬОГО РУХУ

Номер слайду 39

Бережіть життя – дотримуйтесь Правил дорожнього руху!

Номер слайду 40

ІНТЕРНЕТ - РЕСУРСИ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сєрокурова Любов Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 травня
Переглядів
3051
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку